Περισσότεροι επιβάτες θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Σκιάθο τον τρέχοντα μήνα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό, ωστόσο λιγότεροι είναι οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων συνολικά φέτος ακτοπλοϊκώς.
Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από τα στοιχεία της Ενιαίας Αρχής Συντονισμού Πτήσεων από τη μια και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου από την άλλη.
Ειδικότερα αύξηση κατά 21,9% για τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα αναμένεται να παρουσιάσουν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο Σκιάθου, σύμφωνα με στοιχεία της Ενιαίας Αρχής Συντονισμού Πτήσεων.
Οι αεροπορικές αφίξεις για τον Αύγουστο αναμένεται να αυξηθούν πανελλαδικά από την Ιταλία κατά 22,5%, από τη Ρωσία κατά 24,5%, από τη Γαλλία κατά 13,9%, από τη Βρετανία κατά 3,7%, από τη Γερμανία κατά 6,4%, από την Ισπανία κατά 48%, από τη Ρουμανία κατά 30,4%, από την Κύπρο κατά 30,4%, από τη Σερβία κατά 33,3%, από την Τουρκία κατά 38,7% και από το Ισραήλ κατά 11,3%.
Ο ΕΟΤ μάλιστα υλοποιεί καμπάνια για την τόνωση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής, που αποτελούν κρίσιμο μέγεθος για τη φετινή σεζόν.


Λιγότεροι επιβάτες με τα πλοία

Αύξηση της διακίνησης οχημάτων, αλλά όχι επιβατών για τα νησιά παρατηρήθηκε φέτος τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα στο λιμάνι του Βόλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι τον Ιούλιο διακινήθηκαν από το λιμάνι του Βόλου και ταξίδεψαν 62.000 επιβάτες, 7.600 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 1.100 φορτηγά και 1.080 δίκυκλα. Αντίστοιχα φέτος τον Ιούλιο διακινήθηκαν από το λιμάνι του Βόλου και ταξίδεψαν 60.000 επιβάτες, 9.000 Ι.Χ.Ε., 1.200 φορτηγά και 1.400 δίκυκλα.
Στο μεταξύ μιλώντας χθες στο Ράδιο Ακρόαμα ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς και γενικότερα οι Βορειοελλαδίτες θέλουν την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης-Β. Σποράδων και αυτό αποδεικνύεται κι από τα νούμερα. Ειδικότερα από 16 Ιουνίου που ξεκίνησε δρομολόγιο το «Flying Cat» της «Hellenic Seaways» μέχρι 31 Ιουλίου ταξίδεψαν περίπου 12.824 άτομα, εκ των οποίων οι 4.500 επιβάτες κατέβηκαν στη Σκόπελο. «Πρόκειται για μια πετυχημένη ακτοπλοϊκή γραμμή, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί και στηρίζεται. Το πλοίο κάνει περίπου 2,5 ώρες από Θεσσαλονίκη για Σποράδες. Ζητάμε, επειδή η γραμμή θεωρείται επιτυχημένη, να συνεχιστεί και τα υπόλοιπα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά. Τα δρομολόγια ξεκίνησαν 16 Ιουνίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τους τοπικούς φορείς να ζητούν τη συνέχιση των δρομολογίων και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Βασιλούδης, σχετικά ερωτηθείς, σημείωσε ότι οι ζημιές που υπέστη το νησί από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, δεν επηρεάζουν την τουριστική κίνηση, η οποία μάλιστα καταγράφει αύξηση περίπου 20%. «Οι τουρίστες δεν βλέπουν τα σημάδια από την καταστροφή, καθώς προχωρήσαμε σε εργασίες αποκατάστασης», τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ