Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΑχτσιόγλου κατά Παπανώτα: «Οι απόψεις του για τη γυναικεία κακοποίηση βρίθουν σεξισμό»

Αχτσιόγλου κατά Παπανώτα: «Οι απόψεις του για τη γυναικεία κακοποίηση βρίθουν σεξισμό»

Κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα, στρέφεται η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, μετά από δηλώσεις του για την κακοποίηση γυναικών.

Αχτσιόγλου κατά Παπανώτα: «Σεξισμός, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας»

«Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, “εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ”», υπενθύμισε η κα Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για απόψεις που αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα.

«Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό», πρόσθεσε.

«Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι “πρόβλημά ΤΗΣ”. Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται. Η κακοποίηση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας. Όσο αρνείστε να το κατανοήσετε, θα μας βρίσκετε όλες απέναντι», κατέληξε στην ανάρτησή της.

Η δήλωση Παπανώτα
Ο Δημήτρης Παπανώντας μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη Νόνη Δούνια σχολίασε: «Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κ. Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Πηγή: ethnos.gr

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments