Αυτοψία  στη γέφυρα του Καλέντζη στον Κοσκινά και στη γέφυρα Καράμπαλη στην Καρδίτσα πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέπτεται τις πληγείσες από το «Διομήδη» περιοχές της Θεσσαλίας υπό τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο το οποίο συνόδευε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρας, ο βουλευτής κ. Γ. Κωτσός, καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κ. Νούσιος.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Νίκος Κουλοχέρης.

.Στη γέφυρα του Καλέντζη στον Κοσκινά το κλιμάκιο ανέμενε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου μαζί με αιρετούς παράγοντες της περιοχής, προκειμένου να ενημερώσουν τα κυβερνητικά στελέχη για τα γεγονότα της 11ης Ιανουαρίου και τις δραματικές προσπάθειες που έγιναν την ίδια ημέρα και τις επόμενες από τον μηχανισμό της ΠΕ Καρδίτσας και του Δήμου για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην κινδυνεύσουν από την υπερχείλιση του Καλέντζη οι κάτοικοι του Κοσκινά και της Ψαθοχώρας από τους οποίους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Επίσης, ενημερώθηκαν και για τα προβλήματα που υπήρξαν στις Γοργοβίτες το Βλοχό και γενικότερα σε μεγάλο τμήμα του Δήμου Παλαμά και ζητήθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο να δρομολογηθούν οι αναγκαίες μόνιμες παρεμβάσεις για να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ζωικό κεφάλαιο και καλλιέργειες.

.Ανάλογη αυτοψία έγινε και στη γέφυρα του Καράμπαλη, όπου το κυβερνητικό κλιμάκιο ανέμενε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος με τον Αντιδήμαρχο κ. Αρ. Σπάνια προκειμένου να τους ενημερώσουν για την οριακή κατάσταση στην οποία περιήλθε τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης η στάθμη του ποταμού και να ζητήσουν να δρομολογηθούν όλα τα αναγκαία έργα και παρεμβάσεις που θα θωρακίσουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου από πλημμυρικά φαινόμενα.

.Ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε τους τοπικούς παράγοντες ότι η κυβέρνηση και αυτή τη φορά με άμεσα αντανακλαστικά και ευαισθησία θα στηρίξει έμπρακτα την περιοχή μας, ενώ από την πλευρά τους οι κ.κ. Τριαντόπουλος και Λυκουρέτζος στις συζητήσεις τους υπογράμμιζαν ο μεν πρώτος ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια  τους δήμους και τους ΤΟΕΒ θα δρομολογηθούν δομικές λύσεις με αναγκαίες υποδομές ο δε πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι θα «τρέξουν» γρήγορα όλες οι διαδικασίες για δίκαιες αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών.

Το κλιμάκιο αναχώρησε στη συνέχεια για τη Λάρισα όπου αναμένονται ανακοινώσεις έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κωστής Κριτσιάνης

.

.

.Την είδηση την βρήκαμε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here