Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣ“Ασφάλεια στο νερό, θαλάσσια επιβίωση και ναυαγοσωστική διάσωση” στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο...

“Ασφάλεια στο νερό, θαλάσσια επιβίωση και ναυαγοσωστική διάσωση” στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια στο νερό, την
αντιμετώπιση των θαλάσσιων κινδύνων και την ναυαγοσωστική διάσωση.
Η δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ναυαγοσωστική εταιρεία “In Action” με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα και να ενημερώσει για τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
Όπως τόνισε η εισηγήτρια – ναυαγοσώστρια Ραφαηλίδη Όλγα , περισσότεροι από 350 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας μας συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής (κολύμβηση, υδάτινα σπορ, υδάτινη αναψυχή), με τους περισσότερους θανάτους να οφείλονται σε πνιγμό.

Τα περισσότερα θύματα είναι άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, άνω των 60 ετών, ενώ οι πιο πολλοί θάνατοι συμβαίνουν σε μη φυλασσόμενες από ναυαγοσώστη παραλίες. Η αναλογία αντρών: γυναικών που πεθαίνουν από πνιγμό είναι 3:1. Περίπου 10 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από πνιγμό κάθε χρόνο. Τα περισσότερα θύματα, πνίγονται σε απόσταση 10 μέτρων και σπανίως σε απόσταση μεγαλύτερη από 50 μέτρα από την
στεριά.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους διάσωσης ενός λουόμενου που κινδυνεύει από πνιγμό. Όπως τονίστηκε ο πνιγμός συχνά είναι αθόρυβος και μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα, το 62% των θανάτων στη θάλασσα λαμβάνει χώρα σε παραλίες χωρίς ναυαγοσώστη. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία της επαρκούς
ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών, προκειμένου να μειωθούν οι πνιγμοί, καθώς επίσης και τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρότρυνση να απολαμβάνουμε την θάλασσα με ασφάλεια τηρώντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, επιλέγοντας παραλίες ελεγχόμενες από ναυαγοσώστες.

The post “Ασφάλεια στο νερό, θαλάσσια επιβίωση και ναυαγοσωστική διάσωση” στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments