Το μνημείο των πεσόντων αστυνομικών που «έφυγαν» εν ώρα καθήκοντος αποκαλύφθηκε σήμερα σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας. Το μνημείο, πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, ανεγέρθη στον χώρο δίπλα από το παρεκκλήσι του Αγ. Αρτεμίου.
«Δεν πρέπει να τους ξεχνούμε ποτέ. Είναι μία ημέρα τιμής και μνήμης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς. Σημείωσε επίσης πως στη Μαγνησία οι πεσόντες αστυνομικοί είναι δύο καθώς πρόσφατα είχα χαθεί σε τροχαίο ατύχημα πέρυσι τον Ιούλιο ο Γιώργος Καραπαναγιώτης, ενώ πανελλαδικά οι πεσόντες αστυνομικοί από το 1984 ανέρχονται στους 129.

 

«Δεν θέλουμε άλλους ήρωες»

«Δεν θέλουμε άλλους ήρωες. Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να γυρίζουν πίσω στο σπίτι τους, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, να γίνονται παππούδες» τόνισε ο Γρηγόριος Γερακαράκος , πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και πρόσθεσε πως «αυτό θέλουμε είναι τους πολίτες δίπλα στον αστυνομικό. Αντιμετωπίζουμε θεσμικά και εργασιακά προβλήματα. Θα υπάρξει πρόβλημα και στη Μαγνησία, στο άμεσο μέλλον δεν θα έρχονται αστυνομικοί καθώς περικόπηκαν όλες οι κενές οργανικές θέσεις. Θα γεράσει το προσωπικό, θα φύγουν όσοι πρέπει να φύγουν και στην ουσία το έγκλημα θα ανθίζει. Η ασφάλεια των πολιτών είναι όμως το ζητούμενο».
Όπως εξήγησε ο ίδιος η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε καμία δικαστική απόφαση και προχώρησε σε περικοπές.
«Θα το παλέψουμε και θεωρώ ότι θα κερδίσουμε. Αυτή η πάλη που θα γίνει το επόμενο διάστημα είναι για τους πολίτες. Οι πολίτες το έχουν καταλάβει και θα είναι δίπλα μας» είπε ο χαρακτηριστικά.

«Οι αστυνομικοί αγοράζουν από την τσέπη τους τις σφαίρες για την εκπαίδευσή τους»
Όπως ανέφερε « όταν μια πολιτεία δεν είναι δίπλα στον πολίτη ακόμα και στις καλές οικονομικές εποχές, όταν το αλεξίσφαιρο έχει λήξει και ο αστυνομικός αγοράζει ακόμα τις σφαίρες για την εκπαίδευση του από την τσέπη του τότε μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στην ασφάλεια και το έγκλημα. Όταν μία χώρα μαραζώνει, τότε το έγκλημα ανθεί κατά της ζωής. Το κράτος έπρεπε να είναι κοντά στον αστυνομικό για να προσφέρει ο αστυνομικός αυτό που έχει ταχθεί να κάνει, να προσφέρει το αγαθό της ασφάλειας».

 

e-thessalia.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ