Ο Αλμυρός Μαγνησίας είναι ο νέος σταθμός της Πανελλαδικής εκστρατείας της ΑΚΟΣ, που στόχο έχει την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στον καρκίνο, με τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής», την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. 

Παραλήπτες του μηνύματος της ΑΚΟΣ και προηγούμενοι σταθμοί της ενημερωτικής εκστρατείας της, ήταν η Ρόδος, η Χίος, η Σύρος, η Ναύπακτος, η Λήμνος, η Ανάβρα Μαγνησίας, η Κρήτη, η Καλαμάτα κ.α 

 Με αφορμή την επιστημονική ημερίδα η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη επισημαίνει: «Με ιδιαίτερη χαρά επισκεπτόμαστε τον Αλμυρό, για να μιλήσουμε για τη σημασία της πρόληψης. Το σύνθημα της Πανελλαδικής Εκστρατείας μας “Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου”, σημαίνει ότι αποβάλω βλαβερές συνήθειες και υιοθετώ έναν τρόπο ζωής που σέβεται τον οργανισμό μου και τις ανάγκες του. Η πρωτογενής πρόληψη δεν είναι μια λέξη, είναι καθημερινή δράση κα μάλιστα, ενσυνείδητη δράση, μια καθημερινή πράξη. Η δευτερογενής πρόληψη είναι υποχρέωση όλων, στάση ζωής που μέσω της ενημέρωσης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, χαρίζει πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής. Σε πολλές ασθένειες παίζει τεράστιο ρόλο η έγκαιρη διάγνωση. Δεν πρέπει να είμαστε αμέτοχοι. Ο οργανισμός μας “μιλά”. Όταν κάτι ανησυχητικό συμβαίνει, δείχνει “σημάδια” που πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση. Ας μην αγνοούμε τα σήματα κινδύνου που εκπέμπει το σώμα μας. Να επισκεπτόμαστε το γιατρό πριν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω. Καθοριστικός είναι και ο ρόλος της τριτογενούς πρόληψης, που συμβάλλει στην αποκατάσταση και στην επιστροφή του ασθενούς σε μία ομαλότητα και στην καθημερινότητα που είχε πριν εκδηλώσει τη νόσο, με την ελαχιστοποίηση των σωματικών ή ψυχολογικών παρενεργειών που μπορεί να εκδηλώσει, εξαιτίας του καρκίνου αλλά και της ακολουθούμενης θεραπευτικής μεθόδου». 

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

10:30-11:00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

11:00-11:30 Χαιρετισμοί

11:30-12:30 ΟΜΙΛΙΕΣ

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος, Πρόεδρος της ΆΚΟΣ 

«Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση»

Βασίλης Αντωνίου Γενικός Χειρουργός

«Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού»

Αγγελική Γιοβάννη-Μπέη,  Γενική Χειρουργός 

«Νοσογόνος παχυσαρκία και πρόληψη του καρκίνου»

Αλεξία Κατσαρού, Διαιτολόγος/Διατροφολόγος 

«Καλές και κακές διατροφικές συνήθειες»

Σπύρος Γκούβαλης, Ιατρός, Χειρουργός- Ουρολόγος 

«Προστάτης αδένας: πρόληψη και θεραπεία»

12:30-13:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

 

Η επιστημονική ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης της ΆΚΟΣ με τίτλο: «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης του καρκίνου.  

Και λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ:

H μη κερδοσκοπική εταιρία «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και ψυχής» με τον διακριτικό τίτλο ΑΚΟΣ στον πυρήνα της αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας, που προσφέρουν αφιλοκερδώς, στον αγώνα πρόληψης του καρκίνου και παρέχουν βοήθεια στους αποθεραπευμένους από τη νόσο. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης της ΑΚΟΣ με τίτλο: «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα», ενώ η Δρ. Κατσώχη σχεδίασε και διαθέτει δωρεάν μέσω της ΑΚΟΣ στους αποθεραπευμένους από καρκίνο σε όλη τη χώρα, το «Ημερολόγιο Αποθεραπείας», ένα πρωτοπόρο χρηστικό βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης. 

«Άκος» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία. Θεραπεία σώματος και ψυχής. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here