Τη σύγκληση μιας διευρυμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά η επαναχάραξη της τουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής της Σκιάθου, ζητεί με επιστολή του ο επικεφαλής μειοψηφίας στο Δ.Σ. κ. Μανώλης Πασχάλης.
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της μειοψηφίας «η τουριστική και πολιτιστική ανυπαρξία στην οποία έχει καταδικάσει το νησί ο δήμαρχος αποτελεί πλέον τροχοπέδη στις προσπάθειες ανάπτυξης και ευημερίας που καταβάλλουν καθημερινά οι πολίτες αυτού του ευλογημένου τόπου. Χωρίς σαφές σχέδιο, προγραμματισμό και όραμα, η πλειοψηφούσα παράταξη είναι εμφανές πλέον ότι αδυνατεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού».
Και προσθέτει: «Δυστυχώς η πλειοψηφούσα παράταξη αντί να πρωτοστατεί στον σχεδιασμό, παρακολουθεί απομονωμένη τις εξελίξεις. Η ανεπάρκειά της οδήγησε στην απαξίωση του νησιού ως τουριστικού προορισμού, ικανού να προσελκύσει επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα. Εδώ και δεκαετίες μειώνεται το κατά κεφαλήν εισόδημα των τουριστών που υποδεχόμαστε, γεγονός που αντικατοπτρίζεται πλήρως στην ταλαιπωρημένη οικονομία του νησιού. Την αποτυχημένη προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης, η παράταξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου την «χρεώνει» στα τουριστικά γραφεία. Πρόκειται για ακόμα μία προσπάθεια αποποίησης της εγκληματικής ολιγωρίας και μετατόπισης των ευθυνών της».
«Η σημερινή Σκιάθος, χωρίς σχέδιο και ταυτότητα, δεν είναι η Σκιάθος που ονειρευτήκαμε. Αυτό το… υβρίδιο Πλαταμώνα – Λειβαδιάς και γιουσουρούμ, που αφήνει τις παραλίες χωρίς ομπρέλες, δεν είναι η δική μας Σκιάθος. Είναι η δική σας και σας τη χαρίζουμε. Η δική μας Σκιάθος, η πατρίδα του Αγίου των Γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, είναι η πρωτεύουσα της φιλοξενίας και του πολιτισμού στο καταγάλανο Αιγαίο. Είναι η Σκιάθος που αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού, φάρο πολιτισμού. Εκεί ανήκει και εκεί θα την οδηγήσουμε…».

 

e-thessalia.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ