Στο Φαράγγι του Σκορδιλίου, στα Καβάσιλα Κόνιτσας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι με ερπυστριοφόρο σκαπτικό μηχάνημα και ειδικό εξοπλισμό προχωρούσαν σε εργασίες αναζήτησης κάποιου κρυμμένου θησαυρού! Σκοπός τους ήταν η ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων καθώς και χρυσών νομισμάτων. Σε βάρος του ενός εκ των δραστών εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κλοπής. Σύμφωνα με το epiruspost.gr oι τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 27, 37, 38 και 42 ετών εντοπίστηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων και αστυνομικών της FRONTEX.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διασφάλιση της τοπικής αρχαιολογικής κληρονομιάς και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίσθηκαν οι τέσσερις δράστες στην παραπάνω περιοχή, όπου διαπιστώθηκε να προβαίνουν με τη χρήση ερπυστριοφόρου σκαπτικού μηχανήματος και ειδικού εξοπλισμού σε παράνομη ανασκαφή και άντληση υδάτων, για την αναζήτηση αρχαίων – πολύτιμων αντικειμένων καθώς και χρυσών νομισμάτων.

Στο σημείο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ερπυστριοφόρο σκαπτικό μηχάνημα (τσάπα),
φορτηγό όχημα μικρού ανοικτού τύπου,
βενζινοκίνητη γεννήτρια ρεύματος,
βενζινοκίνητη αντλία αναρρόφησης υδάτων,
πέντε προβολείς λιθίου,
τέσσερις σωλήνες άντλησης υδάτων,
διάφορα εργαλεία (βαριοπούλα, φτυάρι) και
κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσαν τα κάτωθι διωκτικά έγγραφα:

ένταλμα σύλληψης κας Ανακρίτριας Αιγίου, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση και
καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης (18) μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

The post Έψαχναν με… ερπυστριοφόρο μηχάνημα αρχαία αντικείμενα και χρυσά νομίσματα! appeared first on Magnesia News.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ