Να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου, η οποία δικαίωσε 82 εργαζομένους του δήμου Λαρισαίων για την αναδρομική καταβολή των επιδομάτων και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αποφάσισε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, ύστερα από μια πολύωρη συνεδρίαση γεμάτη εντάσεις και δυσαρέσκειες.
Υπέρ της έφεσης ψήφισαν μόνο μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης ενώ οι άλλες παρατάξεις αντέδρασαν υπερασπιζόμενες την άποψη να δοθούν τα χρήματα στους εργαζομένους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης κ. Καλογιάννης συνέστησε υπομονή στους εργαζόμενους καθώς όπως είπε «μέσα στον Μάρτιο θα υπάρξει απόφαση του ΣτΕ, και αν το δημοτικό συμβούλιο θέλει να είναι καλυμμένο πρέπει να ασκήσει έφεση και να αποσύρει την έφεση σε περίπτωση που το ΣτΕ αποφασίσει για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών.  Μέσα σε αυτή την διαδικασία η αυτοδιοίκηση θα επιμείνει, θα δώσει αγώνες για να καλύψει τα ποσά αυτά όλων των εργαζομένων. Οφείλουμε να αφήσουμε στην μπάντα τις παθογένειες και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του και να ψηφίσει κατά συνείδηση».
Παράλληλα ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι μέχρι το καλοκαίρι εκκρεμούν 23 δικαστήρια από τέτοιες διεκδικήσεις, τα οποία αν δικαιωθούν αγγίζουν στο σύνολο τα 4 εκ. ευρώ, τα οποία είναι πάρα πολλά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και εργαζόμενοι του δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο Δήμαρχος, κ. Απόστολος Καλογιάννης, αποφεύγει να κάνει τις πληρωμές από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί με δικαιολογίες πως όλο αυτό γίνεται και λόγω των επερχόμενων εκλογών. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Γκαραλιάκος επεσήμανε ότι «η άρση της έφεσης από την δημοτική αρχή αν είναι θετική η απόφαση του ΣτΕ εντός του μήνα Μάρτη, είναι παιχνίδι. Θεωρούμε δεδομένο ότι η απόφαση θα είναι θετική».
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου στην τοποθέτηση της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι δήμοι της Ελλάδας αποφάσισαν να καταβάλουν τα χρήματα ενώ αντίστοιχα και η ΚΕΔΕ συνολικά έχει αποφασίσει υπέρ της καταβολής των χρημάτων. Η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι «για να είμαστε δίκαιοι από την στιγμή που έχουμε μια απόφαση δικαστηρίου που λέει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται να πάρουν αυτά τα χρήματα και από την στιγμή που μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος να ασκήσουμε ή μη έφεση, η θέση μας είναι να δοθούν τα χρήματα».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων επιτέθηκε στην κ. Καραλαριώτου λέγοντας πως «το παίζετε φιλεργατική ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές για να καρπωθείτε τον πόνο κάποιων ανθρώπων που έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Χρησιμοποιείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά για πολύ συγκεκριμένους λόγους αυτής της περιόδου. Αυτή είναι κοντόφθαλμη προεκλογική πολιτική, ικανοποιείτε αυτιά για να μαζέψετε ψήφους. Εμείς θέλουμε να είμαστε δίκαιοι απέναντι σε όλους».
Μαζί με την έφεση ψηφίστηκε ομόφωνα και πολιτική απόφαση για την αποκατάσταση όλων των αδικιών λόγω των μνημονίων.

Χριστίνα Ανδρέου (tinealarissa.gr)