Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΈξαλλη με τους δικαστές η Ζ.Κωνσταντοπούλου- Επεισοδιακή η δική Φραγκουδάκη Κλημόπουλου

Έξαλλη με τους δικαστές η Ζ.Κωνσταντοπούλου- Επεισοδιακή η δική Φραγκουδάκη Κλημόπουλου

Διακόπηκε για τις 10 Μαϊου η επεισοδιακή δίκη των Κλημόπουλου-Φραγκουδάκη, μετά από μήνυση των δημοτικών συμβούλων του Α. Μπέου αργα το μεσημέρι, καθως λογω παρέλευσης του ωραριού δεν μπορούσε το δικαστήριο να εξετάσει με τεχνολογικά μέσα το βίντεο που όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων, αποδεικνύει πως δεν ασκήθηκε από αυτούς βία στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2017.

Η Έδρα μάλιστα νωρίτερα ζητήσε μέχρι και Η/Υ από την κα Κωνσταντοπούλου καθώς είχαν κλείσει όλα τα γραφεία στα δικαστήρια. Η κ.Κωνσταντοπουλου δήλωσε πως μόνο στις 16 Μαϊου θα μπορούσε να ήταν παρούσα για τη συνέχεια της δίκης, ωστόσο έδρα αποχώρησε, εν μέσω αποδοκιμασιών καθώς το ακροατήριο φώναζε “ντροπή”.

Η δίκη ήταν επεισοδιακή από το πρωί καθώς λόγω της έντασης που επικρατούσε ο κ. Φραγκουδάκης, αισθάνθηκε αδιαθεσία -του ανέβηκε η πίεση- και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου βρισκόταν σε διαρκή διαπληκτισμό με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, κατηγορώντας την πως ευθύνεται για την ένταση που προηγήθηκε που οδήγησε τον κ. Φραγκουδάκη στο Νοσοκομείο: «Διεκδίκησε τα δικαιώματα του και ηθελημένα του προκαλέσατε βλάβη. Στοχοποιήσατε κατηγορουμένους για πολλοστή φορά. Είστε το δικαστήριο του δημάρχου», είπε χαρακτηριστικά ασκώντας κριτική στην Πρόεδρο γιατί εξετάστηκαν 5 μάρτυρες χωρίς η ίδια να είναι παρούσα, καθώς άργησε να φτάσει στο δικαστήριο.«Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχ. Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους», συνέχισε να λέει η κα Κωνσταντοπούλου, ζητώντας παράλληλα τη διακοπή της δίκης ενώ την κάλεσε να ενημερώσει το δικαστήριο για την σχέση της με τον Βασίλη Ζαχείλα, λεγοντας πως έχει μεροληψία υπέρ του Αχ. Μπεου. Μετά την απόρριψη του αιτήματος διακοπής και της επανεξέτασης των πέντε μαρτύρων, η κα Κωνσταντοπούλου δέχθηκε επίθεση από τον Εισαγγελέα επειδή ζήτησε την αποχή της Προέδρου, με την κ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει πως υποβάλει μήνυση κατά της Προέδρου, κάτι που έπραξε λίγο μετά.

Η δίκη διεκόπη και πάλι και με την επανέναρξη της η Πρόεδρος της έδρας ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν κατατέθηκε μήνυση εναντίον της, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης και κατά του Εισαγγελέα. Η δίκη διεκόπη και πάλι και όταν απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μηνυτών δημοτικών συμβούλων Δ.Λιβογιάννη, Α.Ζέρβα, για τους οποίους η κα Κωνσταντοπούλου στο τέλος και μετά σπο επεισοδιακές σκηνές με την Πρόεδρο, ζήτησε να κρατηθούν για ψευδορκία. Μάλιστα η κα Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε νέο αίτημα εξαίρεσης κατά της Προέδρου ισχυριζόμενη πως ο κ. Λιβογιάννης είχε γνωριμία με την Πρόεδρο και το έχουν αποκρύψει, ενώ υπέβαλλε και νέο αίτημα εξαίρεσης και εναντίον του Εισαγγελέα λόγο του γεγονότος ότι δεν επέτρεψε την εξέταση από την ίδια των μαρτύρων. Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε πως το δικαστήριο σέρνεται πίσω από τον Αχ. Μπέο. Τα αιτήματα της απορρίφθηκαν εκ νέου , ενώ η πρόεδρος δεν άφησε την κ. Κωνσταντοπούλου, να υποβάλει ερωτήσεις με την συνήγορο να φωνάζει ”ντροπή”. Πάντως η Πρόεδρος ζήτησε να κρατηθούν για ψευδορκία  οι μάρτυρες που μήνυσαν τους κατηγορουμένους.

Η επεισοδιακή συνεδρίαση συνεχίστηκε και στην κατάθεση του Αρ. Σαββάκη, καθώς σε κάθε ερώτηση που έκανε στον μάρτυρα η κ. Κωνσταντοπούλου, η Πρόεδρος ζητούσε να μην απαντήσει. Εκτός εαυτού η κ.Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την κατάθεση και νέας μήνυσης εναντίον της Προέδρου.

Η κ.Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομική διεύθυνση και ζήτησε να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της Προέδρου. Η δίκη πριν την οριστική διακοπή συνεχίστηκε με καταθέσεις άλλων συμβούλων μηνυτών όπου και πάλι υπήρχαν εντάσεις, ειρωνείες και σκληρές εκφράσεις και υπονοούμενα.

Δήλωση Κωνσταντοπούλου

Μετά τη δίκη, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει στον Βόλο είναι σοκαριστικό.
«Παρακολούθησα Πρόεδρο κι Εισαγγελέα να παραβιάζουν στυγνά τα καθήκοντά τους επειδή αυτό θέλει ο κ. Μπέος. Επειδή εδώ στον Βόλο υπάρχει ιδιότυπο καθεστώς που υπακούν δικαστές κι εισαγγελείς και πραγματικά αναζητούνται ανεξάρτητοι και τίμιοι δικαστές. Με σοκάρει που παρακολούθησα μία πρόεδρο που επιθυμούσε με κάθε τρόπο να προστατεύσει τη Δ.Α. να προστατεύσει ψευδομάρτυρες που κατ’ εντολή Μπέου μήνυσαν ψευδώς πολίτες που μάχονται για τα δικαιώματά τους αλλά αυτό το δικαστήριο προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κάνει δίκη χωρίς να ασκηθούν τα υπερασπιστική δικαιώματα των ανθρώπων κατηγορουμένων. Εάν αυτό συμβαίνει σε μία δίκη με δυναμική υπεράσπιση και γνώση των δικαιωμάτων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας μπορώ να αντιληφθώ πως τυλίγουν σε μία κόλλα χαρτί ανθρώπους που μπορεί να μην γνωρίζουν τα δικαιωμάτά τους ή δεν έχουν δικηγόροι. Είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία είναι πρόβλημα μείζον για ένα κράτος δικαίου το οποίο αφορά άμεσα τον κ. Μπέου τον κ. Μητσοτάκη που στήριξε τον κ. Μπέο και που τον έχει επί την προστασία του κι αφορά τη δημοκρατία στη χώρα» κατέληξε.

The post Έξαλλη με τους δικαστές η Ζ.Κωνσταντοπούλου- Επεισοδιακή η δική Φραγκουδάκη Κλημόπουλου appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments