Το μήλο είναι ίσως το πιο διαδεδομένο φρούτο στην διατροφή των ανθρώπων κάτι που φυσικά δεν είναι τυχαίο, αν λάβουμε υπόψη και την γνωστή παροιμία.Τα μήλα περιέχουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών συμπεριλαμβανομένου σημαντικών ποσοτήτων φυτικών ινών (3-5 γρ) βιταμίνης C, βιταμίνης Α, καλίου, ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου, φυλικού οξέος κ.α.

Παρότι βέβαια το μήλο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αντιθέτως όπως όλα τα φρούτα είναι φτωχό σε θερμίδες (1 μέτριο μήλο= 90 θερμίδες). Το μεγάλο πλεονέκτημα των μήλων απέναντι σε άλλα φρούτα είναι η η περιεκτικότητα του τόσο σε αδιάλυτες όσο και σε διαλυτές φυτικές ίνες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες έχουν την ικανότητα να έλκουν μόρια νερού με αποτέλεσμα να αυξάνουν τον όγκο του πεπτικού περιεχομένου μειώνοντας το χρόνο διέλευσής του από το έντερο και με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο εύκολη η απορρόφηση διαφόρων θρεπτικών συστατικών.

Από την άλλη οι διαλυτές φυτικές ίνες φαίνεται να μειώνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) κυρίως λόγω αυξημένης απέκκρισης χολικών αλάτων. Τέλος τα μήλα περιέχουν και μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή, ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  … http://skiathosdietnews.weebly.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ