Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΨήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την 1η ΤΑΞΑΣ σε Μητσοτάκη και Δένδια

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την 1η ΤΑΞΑΣ σε Μητσοτάκη και Δένδια

Το ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τη μη μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο, κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Χρύσα Τσαγανού, ζητώντας να εισακουστούν οι απόψεις των φορέων, της κοινωνίας του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, ώστε να ματαιωθεί κάθε σχέδιο
μετακίνησης της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην τακτική συνεδρίαση του, στις 26 Μαρτίου 2024, εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Θεσσαλίας και επιθυμώντας να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, αλλά και την ανησυχία του και την αγωνία του για το μέλλον της στρατιωτικής μονάδας, εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την πλήρη εναντίωση στη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο.

Το ψήφισμα
To Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Θεσσαλίας και επιθυμώντας να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, αλλά και την ανησυχία του και την αγωνία του για το μέλλον της στρατιωτικής μονάδας, αποφασίζει ομόφωνα να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα και να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας και στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
“Εκφράζεται η πλήρης εναντίωση στη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβικειο.
Θεωρείται δικαιολογημένη η αγωνία των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας του Στεφανοβικείου, αλλά και των εργαζομένων και των οικογενειών τους, εξαιτίας της φημολογούμενης μετακίνησης της στρατιωτικής μονάδας.
Η 1η ΤΑΞΑΣ είναι ιστορικά συνδεδεμένη με το Στεφανοβίκειο και η λειτουργία της, μετά από 26 χρόνια από την εγκατάσταση της, βρίσκεται σε στενή σχέση με την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Υπάρχει άμεση συσχέτιση της 1ης ΤΑΞΑΣ με την συγκρότηση και εξέλιξη του Στεφανοβικείου.
Η μετεγκατάσταση θα αποτελέσει ένα ακόμη παράγοντα για την αποδυνάμωση και φτωχοποίηση της περιοχής.
Η μετακίνηση θα πλήξει το προσωπικό της μονάδας που μαζί με τις οικογένειες τους θα εξαναγκαστούν σε βίαιη και ξαφνική αλλαγή του τρόπου ζωής τους.
Εκτιμούμε ότι επιχειρησιακά δεν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες που επέβαλαν τη δημιουργία της και την παραμονή της για τριάντα χρόνια στο Στεφανοβίκειο.
Η ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για να παραμείνει η στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο.
Η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει λύσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και τη διασφάλιση παραμονής της στρατιωτικής βάσης στο Στεφανοβίκειο.
Καλούμε τους βουλευτές της Θεσσαλίας να σταθούν στο πλευρό της Περιφερειακής Αρχής, των κατοίκων του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, ώστε να ματαιωθεί κάθε σχέδιο μετεγκατάστασης της στρατιωτικής μονάδας της 1ης ΤΑΞΑΣ.
Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και κάθε άλλο αρμόδιο να εισακουστούν οι απόψεις των φορέων της κοινωνίας, του Στεφανοβικείου και των εργαζομένων, ώστε να ματαιωθεί κάθε σχέδιο μετακίνησης της 1ης ΤΑΞΑΣ.

The post Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την 1η ΤΑΞΑΣ σε Μητσοτάκη και Δένδια appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments