Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΤρόφιμα σε απόρους δημότες για το Πάσχα από τον Δήμο Αλμυρού

Τρόφιμα σε απόρους δημότες για το Πάσχα από τον Δήμο Αλμυρού

Τρόφιμα σε άπορους δημότες θα διανείμει για το Πάσχα ο Δήμος Αλμυρού με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί να ανέρχεται στις 5.000 ευρώ, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ. 2 του Ν. 3463/06, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 51 του Ν. 4483/17, η Δημοτική Επιτροπή έχει τη δυνατότητα χορήγησης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή σίτισης.
Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται και χρηματικά βοηθήματα. Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
Στις ενορίες του Δήμου Αλμυρού υπάρχουν άπορες οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πλέον απαραίτητα για την σίτιση και γενικότερα της διαβίωσή τους.
Η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αλμυρού έχει κατάσταση ονομάτων, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που δικαιολογούν την ανάγκη βοήθειας, τα οποία θα πρέπει να επεξεργασθεί η Δημοτική Επιτροπή, για την τελική σύνταξη της κατάστασης των απόρων.
Ο δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Δημ. Εσερίδης ανέφερε ότι «η χορήγηση ειδών διατροφής στους απόρους δημότες κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να ενισχυθούν ενόψει του Πάσχα».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments