Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΤενερίφη: Νέες διαδηλώσεις κατά του μαζικού τουρισμού – Άνθρωποι ζουν εδώ, γράφουν...

Τενερίφη: Νέες διαδηλώσεις κατά του μαζικού τουρισμού – Άνθρωποι ζουν εδώ, γράφουν σε πλακάτ (βίντεο)

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Τενερίφη κατά του μαζικού τουρισμού, ζητώντας από τις αρχές του ισπανικού νησιού να προχωρήσουν σε προσωρινούς περιορισμούς στις αφίξεις τουριστών, για να ανακόψει την ραγδαία άνοδο των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων θερινών κατοικιών και της κατασκευής ξενοδοχείων που αυξάνουν το κόστος στέγασης για τους κατοίκους.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Άνθρωποι ζουν εδώ» και «Δεν θέλουμε να δούμε το νησί μας να πεθάνει», διαδηλωτές καλούσαν για αλλαγές στην τουριστική βιομηχανία που αντιπροσωπεύει το 35% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

20A, Tenerife pic.twitter.com/xhcELFNJX1

— Sergio (@SerDiaz_) April 20, 2024

Thousands of islander’s took to the streets of my favourite holiday destination on Saturday to protest the problems caused by mass tourism & to demand politicians do something.

Weyler Square in the #Tenerife capital Santa Cruz was packed & they hold a genuine grievance.🙁🏝 pic.twitter.com/Ft3Odk3SY5

— Mr Pål Christiansen (@TheNorskaPaul) April 20, 2024

«Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα κατά του τουρίστα, αλλά ενάντια σε ένα τουριστικό μοντέλο που δεν ωφελεί αυτή τη γη και πρέπει να αλλάξει», είπε ένας από τους διαδηλωτές στο Reuters κατά τη διάρκεια της πορείας στην πρωτεύουσα της Τενερίφης, Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε.

80.000 manifestantes canarios hoy en Tenerife contra el turismo de masas y la especulación inmobiliaria. Movilización histórica. Impresionante. #CanariasSeAgota 🇮🇨 pic.twitter.com/jtvcpfvpvH

— Fonsi Loaiza (@FonsiLoaiza) April 20, 2024

Descripción gráfica de lo que está pasando en Tenerife y en el resto de las Islas Canarias.#CanariasTieneUnLimite pic.twitter.com/jBPcomOevw

— David (@DavidPuntoFinal) April 20, 2024

Μικρότερες πορείες πραγματοποιήθηκαν σε άλλα μέρα στο νησιωτικό σύμπλεγμα και σε άλλες ισπανικές πόλεις. Όλες οργανώθηκαν από περίπου δώδεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις ενόψει της περιόδου αιχμής των θερινών διακοπών.

Según los últimos datos de @policia en Santa Cruz de Tenerife se han concentrado unas 20.000 personas. Me da que se han quedado algo cortos…#CanariasTieneUnLímite pic.twitter.com/oZ5XSR72Xz

— Guillermo García Saavedra 🇪🇸🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 (@guillermoarea) April 20, 2024

Tenerife sale a la calle pic.twitter.com/zHGxHs4nwz

— Marta Arocha/❤ (@martaarocha72) April 20, 2024

Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι τοπικές αρχές θα πρέπει να περιορίσουν προσωρινά τον αριθμό των επισκεπτών για να μετριάσουν την πίεση στο περιβάλλον, τις υποδομές και το απόθεμα κατοικιών των νησιών και να περιορίσουν τις αγορές ακινήτων από ξένους.

#Tenerife , #20A#CanariasSeAgota #CanariasSeAmaYSeDefiende #CanariasTieneUnLímite pic.twitter.com/0a1uvyRyy3

— María J. Belda (@MariaJBelda) April 20, 2024

«Οι αρχές πρέπει να σταματήσουν αμέσως αυτό το διεφθαρμένο και καταστροφικό μοντέλο που εξαντλεί τους πόρους και κάνει την οικονομία πιο επισφαλή. Οι Κανάριοι Νήσοι έχουν όρια και η υπομονή των ανθρώπων επίσης», δήλωσε στο Reuters ο Αντόνιο Μπουλόν, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

Manifestación en Santa Cruz de Tenerife por el #20A #CanariasTieneUnLimite pic.twitter.com/bcmVpkLPZP

— Agencia Canaria de Noticias y Audiovisuales. (@ACFIPRESS) April 20, 2024

Το αρχιπέλαγος των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων επισκέφθηκαν σχεδόν 14 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες το 2023, σε μια αύξηση 13% συγκριτικά με 2022, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

👍Avenida la Trinidad de La Laguna. Frecuencias del tranvía a tope. No esperaba menos de la gente y tampoco esperaba más del Cabildo de Tenerife #CanariasTieneUnLímite pic.twitter.com/h6HcAzc3Qg

— Enrique HERNÁNDEZ®🔻 (@enriquehuno) April 20, 2024

Οι τοπικές αρχές ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει ο αυτός ο υπερτουρισμός στους κατοίκους. Ένα προσχέδιο νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί φέτος, το οποίο αυστηροποιεί τους κανόνες για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις, έρχεται μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος στέγασης.

Plaza Weyler, Santa Cruz de Tenerife #Canarias pic.twitter.com/A3tEcgggqs

— Guishe Vega (@guishevega) April 20, 2024

Ο πρόεδρος των Καναρίων Νήσων Φερνάντο Κλαβίχο δήλωσε την Παρασκευή ότι αισθάνεται «περήφανος» που η περιοχή είναι ένας κορυφαίος ισπανικός τουριστικός προορισμός, αλλά αναγνώρισε ότι χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται.

#CanariasTieneUnLimite. No sé si habrán sido 60, 80 o 100.000 personas, pero la movilización de este sábado en Tenerife ha sido histórica. La clase política debe tomar nota del hartazgo social y reaccionar. pic.twitter.com/EyqZHHRqOg

— Santi Valiño 🍍 (@piaches_tarde) April 20, 2024

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε. Αν συνεχίσουμε να αγνοούμε το πρόβλημα, τα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να ανοίγουν χωρίς κανέναν έλεγχο» είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή:protothema

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments