Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΤα… γυρίζει ο Γιώργος Τσίπρας για τις ζημιές στα σχολεία: Σε εξαιρετικές...

Τα… γυρίζει ο Γιώργος Τσίπρας για τις ζημιές στα σχολεία: Σε εξαιρετικές περιπτώσεις προφανώς υπάρχει ζήτημα αποζημίωσης

Για παρερμηνεία των δηλώσεών του κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις τοποθετήσεις του για τη βία στα σχολεία και τις κυβερνητικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του bullying.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό talk 9.89, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε «να μην πληρώνουν οι γονείς τις ζημιές που προκαλούν τα παιδιά τους στο σχολείο» και υποστήριξε πως δεν το είπε με αυτό τον τρόπο.

«Η νομοθεσία ως προς αυτό είναι επαρκέστατη» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο την έχει η σχολική κοινότητα, ενώ για εξαιρετικές περιπτώσεις «προφανώς υπάρχει ζήτημα αποζημίωσης». Τόνισε επίσης πως το πρόβλημα είναι η βία, το bullying και όχι το ποιος θα πληρώσει ένα σπασμένο τζάμι.

Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας είχε εκφράσει ρητά την αντίθεσή του με το μέτρο που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προβλέπει ότι, εάν ένας μαθητής προκαλεί καταστροφές στο σχολείο, θα επιβαρύνονται οι γονείς του με το κόστος.

Στην ερώτηση του Action 24, «όταν το παιδί μου σπάει τρία τζάμια και δύο θρανία, είναι σωστό να είμαι υποχρεωμένος να το πληρώνω εγώ ο γονιός;» o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε απαντήσει: «Δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αυτό. Μέχρι τώρα ποιος τα πλήρωνε; Nα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε όλοι μας. Αυτή η αντίληψη περί ατομικής ευθύνης, δεν πρόκειται να λύσει απολύτως τίποτα. Τις καλύπτει η ελληνική κοινωνία και το κράτος. Αυτό είναι το σωστό να γίνει».

Πηγή: protothema.gr

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments