Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΣύλλογος για την προστασία και ανάδειξη Παγασητικού: Πανθεσσαλικό αίτημα το “ΟΧΙ LNG...

Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη Παγασητικού: Πανθεσσαλικό αίτημα το “ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό”

Ο «Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού – ο Παγασητικός μας ενώνει», χαιρετίζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να αποδεχθεί την πρόταση της Προέδρου του Π.Σ. Κας Χρύσας Τσαγανού να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Π.Σ. στο Βόλο, την Τρίτη 9 Απριλίου στις 17.30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος (Μελισσιάτικα) για τα σημαντικά θέματα, της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στον Παγασητικό και του Επιχειρηματικού Πάρκου της ΑΓΕΤ, δύο σοβαρά θέματα που αφορούν στο μέλλον της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει: “Είναι γνωστό ότι το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, τοποθετήθηκε ομόφωνα αρνητικά, στην προοπτική εγκατάστασης μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, μετά από σχετική ερώτηση της περιφερειακής συμβούλου Χρύσας Τσαγανού. Είναι γνωστές επίσης και οι δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού καθώς και του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα, οι οποίοι τάχθηκαν ανεπιφύλακτα κατά της εγκατάστασης αυτής.

Χαιρετίζουμε την εισήγηση-πρόταση του αρμόδιου για το περιβάλλον, αντιπεριφερειάρχη Φώτη Λαμπρινίδη να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ανεπιφύλακτα αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την κατασκευή μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (F.S.R.U.) στον Παγασητικό κόλπο.

Αυτή η απόφαση συντάσσεται με την απαίτηση του συνόλου της κοινωνίας της Μαγνησίας και θα μετατρέψει το σύνθημα «ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ», σε Πανθεσσαλικό αίτημα, δεδομένου ότι οι αρνητικές συνέπειες στον τομέα της οικονομίας και όχι μόνο, από τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας στον Παγασητικό κόλπο, θα επηρεάσουν ολόκληρη την πολύπαθη Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι μόνο το Νομό Μαγνησίας.

Καλούμε όλους τους Φορείς, τους Εξωραϊστικούς Συλλόγους, τα Σωματεία Εργαζομένων, τις Επαγγελματικές Ενώσεις, τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, τις Κινήσεις Πολιτών και τους πολίτες του νομού μας, που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας να προσέλθουν την Τρίτη 9/4 και ώρα 17.30 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσιάτικα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την πρόταση της Περιφερειακής αρχής «ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ» σημειώνει.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments