Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΣυγκέντρωση και πορεία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου

Συγκέντρωση και πορεία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου

Η επιτροπή Ειρήνης Βόλου συμμετέχει στις Πανελλαδικές Αντιιμπεριαλιστικές Δράσεις που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε) στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού και τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της Ε.Ε. στην Ερυθρά θάλασσα.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραϊσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Η ατζέντα της εν εξελίξει Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων της δολοφονικής αυτής μηχανής του κεφαλαίου, βρωμάει μπαρούτι. Βάφεται από το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, η σφαγή του οποίου συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες από το Ισραήλ, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί νέους, ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα παίζουν με τη φωτιά του πολέμου. Η αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και η ανάληψη από το στρατηγείο της Λάρισας ρόλου συντονιστή στην επιχείρηση της ΕΕ «Aspides» στο φόντο της πολεμικής αναμέτρησης με τους Χούθι και το Ιράν δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας, με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αντίθετα στοχοποιούν ακόμη περισσότερο τη χώρα και το λαό μας που είναι μπροστά στον κίνδυνο αντιποίνων.

Η χθεσινοβραδινή αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή που μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν. Είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία και το Λίβανο, καθώς επίσης οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα, με την παρουσία ευρωατλαντικών στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμμετοχή και της Ελλάδας, διαμορφώνουν τους όρους για γενίκευση του πολέμου και ανοίγουν τις “πύλες της κολάσεως”. Να μην ξεχνάμε ότι ο Βόλος και η Λάρισα είναι αμερικανικές βάσεις και σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου είμαστε στους πρώτους στόχους. Ο ελληνικός λαός, είναι στη δίνη μεγάλων κινδύνων!

Η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, που απειλεί με γενίκευση, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Η ΝΔ διεκδικεί, για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, αναβαθμισμένο ρόλο συμμετέχοντας στις πολεμικές επιχειρήσεις μέσω του δικτύου των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών που υπάρχουν στη χώρα μας. Τροφοδοτεί με πολεμικό υλικό την Ουκρανία και μάλιστα έφθασε στο σημείο να στείλει απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου συμβάλλοντας έτσι στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, ενώ κουβεντιάζει για την πιθανή πώληση ελληνικών αεροπλάνων που θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο!

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 23/4 στον Αγ. Νικόλαο στις 7:00 μμ και σε πορεία που θα καταλήξει στο λιμάνι.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments