Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΠρώτη θέση για 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

Πρώτη θέση για 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

Ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Μαθηματική Λογική και Υπολογιστική Σκέψη Alan Turing» πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 13 Απριλίου και επεφύλαξε μια μεγάλη διάκριση για το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Πορταριάς, καθώς η ομάδα του κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα στα Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας που είχαν προκριθεί στην ημιτελική και τελική φάση του διαγωνισμού. Η ομάδα αποτελούμενη από τους Κουντριά Κοσμά, Κουτσαυλή Μαρία, μαθητές της Στ’ τάξης, και Τώρη Μάξιμο, μαθητή της Ε’ τάξης, είχαν αναδειχθεί 1η ομάδα από τα Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στην προκριματική φάση του διαγωνισμού.
Η συνέχεια της πρόκρισής τους ήταν η συμμετοχή τους στις τελικές φάσεις στον φιλόξενο χώρο των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών, με την παρουσία μεγάλου αριθμού μαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών. Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός στοχεύει μέσα από τη συνεργασία μαθητών σε ομάδες στην εμπλοκή των μαθητών/τριών σε δραστηριότητες επίλυσης λογικών γρίφων, μαθηματικών και υπολογιστικών προβλημάτων για την ανάπτυξη της κριτικής, της αναλυτικής και της δημιουργικής τους σκέψης. Η ομάδα ταξίδεψε στην Πάτρα με τη συνοδεία των γονέων τους που έζησαν κι αυτοί από κοντά τις εντάσεις του διαγωνιζόμενων, αλλά και τη χαρά των νικητών.
Στην ημιτελική φάση του συμμετείχαν 36 τριμελείς ομάδες μαθητών/τριών της προκριματικής φάσης του Διαγωνισμού, 13 ομάδες από το Δημοτικό, 13 από το Γυμνάσιο και 10 από το Λύκειο. Συνολικά έλαβαν μέρος 108 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι/ες διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους και μετά από επιβεβαίωση της δυνατότητας φυσικής παρουσίας με κριτήριο τη σειρά βαθμολογικής κατάταξης. Στη συνέχεια, 6 ομάδες μαθητών/τριών από κάθε επίπεδο προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος στην προκριματική on-line φάση 5.400 μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι/οποίες φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια όλων των τύπων από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.
Ήταν η δεύτερη συμμετοχή του 1ο Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Πορταριάς που και την προηγούμενη χρονιά είχε πάλι διακριθεί κατακτώντας την τρίτη θέση. Αυτό αποτελεί, κατά τους εκπαιδευτικούς, το επιστέγασμα μιας συστηματικής ενασχόλησης με τα μαθηματικά που διαπερνούν το πρόγραμμα του Πειραματικού Σχολείου της Πορταριάς και αναπτύσσουν τη μαθηματική σκέψη των μαθητών του.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments