Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΠιέζει η Περιφέρεια για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων από την Θεσσαλία...

Πιέζει η Περιφέρεια για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων από την Θεσσαλία στις πανελλήνιες

Το ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας, κοινοποιήθηκε σήμερα στην Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ενώ για το ίδιο θέμα έχει ήδη σταλεί επιστολή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα προς τον Υπουργό Παιδείας.

Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην συνεδρίαση του στις 26 Μαρτίου 2024, εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο ζητά από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού όπως μεριμνήσει προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων όλης της Θεσσαλίας, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις πλημμυροπαθείς περιοχές και φοιτούν στη Γ’ τάξη Λυκείου και που προτίθενται να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2023 – 2024 να μοριοδοτηθούν ειδικά σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του ίδιου έτους.

Επισημαίνεται ότι παρόμοιες ρυθμίσεις προβλέφθηκαν και εφαρμόστηκαν σε έτερες περιοχές με φυσικές καταστροφές (όπως π.χ. Παλλήνη, Μάτι) κατόπιν αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη και κατόπιν λήψης υπουργικής απόφασης. Επίσης η έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 έγινε με καθυστέρηση στις 2 Οκτωβρίου 2024 με πολλά προβλήματα, όπως μετακινήσεις, ελλιπής τοποθέτηση εκπαιδευτικών που είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές και ειδικά της Γ Λυκείου να χάνουν διδακτέες ώρες.

Ανάλογη επιστολή έχει αποσταλεί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα στις 11 Νοεμβρίου 2023.

The post Πιέζει η Περιφέρεια για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων από την Θεσσαλία στις πανελλήνιες appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments