Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΠαπαπέτρος:«Μπαχαλάκηδες» δεν είναι οι πολίτες αλλά αυτοί που έκαναν το Δημοτικό Συμβούλιο...

Παπαπέτρος:«Μπαχαλάκηδες» δεν είναι οι πολίτες αλλά αυτοί που έκαναν το Δημοτικό Συμβούλιο «μπάχαλο»

Σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος αναφέρει σε δήλωσή του:

Αντιληφθήκαμε σήμερα το εσχάτως κατοχυρωθέν συνταγματικό δικαίωμα της χρήσης βίας, των εξυβρίσεων και των προπηλακισμών, και μάλιστα με ανάλυση υψηλότατου πολιτικού και νομικού επιπέδου. Προφανέστατα το βασικό έχει διαφύγει της σκέψεως(;) του άρχοντα της πόλης, ότι δηλαδή διαφέρει η ελευθερία του λόγου από την ελευθερία των ύβρεων, των προσβολών και των απειλών. Με τις τελευταίες «προτρέπονται» όλοι αυτοί που αντιλαμβάνονται διαφορετικά την έννοια της πολιτικής τάξης να την επιβάλουν σύμφωνα με την δική τους ηθική και αντίληψη. Διότι, τα άθλια σενάρια για την πόλη εξυφαίνονται από αυτούς που ενδύονται προσωπεία, αλλά και από αυτούς που εμπνέονται ή συναποφασίζουν ή και προτρέπουν τους φυσικούς αυτουργούς για την εκτέλεση πράξεων, που μόνο την πολιτική δημοκρατία στην πόλη μας δεν υπηρετούν.
«Μπαχαλάκηδες» δεν είναι οι πολίτες που διαμαρτύρονται στον δημόσιο χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αυτοί που έχουν μετατρέψει το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο σε «μπάχαλο», με την είσοδο «φαντάρων», με τις απειλές για το «ξύλο που θα φάνε», με τις προσωπικές ύβρεις σε βάρος δημοτικών συμβούλων, με την άρνηση παροχής δικαιώματος λόγου στους έχοντες διαφορετική άποψη κοκ. Οι πολίτες του Βόλου, συμμετέχοντας και εκφράζοντας την άποψή τους και καταγγέλλοντας τέτοιες πρακτικές, δεν έχουν να φοθηβούν απολύτως τίποτα, ούτε φυσικά να εκλάβουν ως σοβαρές τις δηλώσεις του άρχοντα ότι θα ζητήσει από την Αστυνομία ή την Εισαγγελία την σύλληψή τους, γιατί με βεβαιότητα οι τελευταίοι δεν εκτελούν εντολές του Δημάρχου, παρά μόνο εφαρμόζουν τον Νόμο.
Κατάχρηση εξουσίας δεν διαπράττουν οι Εισαγγελείς που ζητούν την σύλληψη οποιουδήποτε ελέγχεται για διάπραξη παράνομων πράξεων, αλλά αυτοί που καθ’ υπέρβαση της θεσμικής τους εξουσίας είναι ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων, είτε συγκάλυψης τέτοιων. Εκτός και εάν για τον δήμαρχο της πόλης αδίκημα είναι η ίδια η καταγγελία των παρανομιών και όχι η τέλεσή τους.
Όσο για το εάν συνελήφθη ή όχι ο Δήμαρχος, αντί άλλου τινός θα παραπέμπαμε στην έκθεση σύλληψης, την οποία προτρέπουμε τον ίδιο να δώσει στην δημοσιότητα, μιας και η παράταξή μας δεν την έχει υπόψη της. Πάντως, η ιδιότητα του Δημάρχου δεν παρέχει ποινική ή άλλη ασυλία σε κανέναν, όπως μάλλον εσφαλμένα υπολαμβάνει ο Δήμαρχος. Εάν ο τελευταίος έχει τελέσει αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του, απλώς δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία και παραπέμπεται αντί του Πλημμελειοδικείου, σε Εφετείο. Άσκηση καθήκοντος όμως, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση η απειλή κατά δημοτικών συμβούλων.
Τέλος, αντί να ζητεί την δική μου παραίτηση ο Δήμαρχος, μάλλον θα έπρεπε να έχει ζητήσει ήδη την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του δημοτικού συμβούλου που, ετεροχρονισμένα και με καθυστέρηση, αντελήφθη ότι προσβλήθηκε η προσωπικότητά του, και «προστατεύοντας» αυτήν με προσωπείο έκρινε ως υπαίτιο, δίκην δικαστού, τον συνάδελφό μας δημοτικό σύμβουλο και αποφάσισε να τον τιμωρήσει παραδειγματικά και αποτελεσματικά.

The post Παπαπέτρος:«Μπαχαλάκηδες» δεν είναι οι πολίτες αλλά αυτοί που έκαναν το Δημοτικό Συμβούλιο «μπάχαλο» appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments