Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Αθήνα παρέδωσε τη φλόγα στο Παρίσι – Εντυπωσιακή...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Αθήνα παρέδωσε τη φλόγα στο Παρίσι – Εντυπωσιακή η τελετή και τα στιγμιότυπα

Με μια εντυπωσιακή τελετή στο Καλλιμάρμαρο η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι, καθώς η Γαλλία θα υποδεχθεί τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ταξίδι της φλόγας ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ελλάδα και μέσα στις επόμενες ώρες αναχωρεί για την Γαλλία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ξεχωριστή τελετή παράδοσης.

Τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν
Αρχικά στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Ολυμπιακό Φως έφτασε από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τελευταίο Λαμπαδηδρόμο τoν αρχηγό της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννη Φουντούλη και τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ξεχώρισαν η ομάδα χορού «Wolves Team | Gymnastics Club», ο χορός της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, Ιερειών και Κούρων.

Η τελετή παράδοσης άρχισε στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Αλιάγας.


Τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση Χορωδίας, είχε αναλάβει η Μαρίνα Σάττι, ενώ τη Μουσική Διεύθυνση, ο Μιχάλης Οικονόμου.

Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύτηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Πηγή: ethnos.gr

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments