Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΜαγικές εικόνες στο Νότιο Ωκεανό: Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα ύψος για...

Μαγικές εικόνες στο Νότιο Ωκεανό: Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα ύψος για το πρώτο τους μπάνιο

Μοναδικές εικόνες χάρισε το National Geographic που δημοσίευσε βίντεο που δείχνει εκατοντάδες πιγκουίνους να βαδίζουν προς την άκρη του τρομακτικού γκρεμού και να πραγματοποιούν την πρώτη τους βουτιά στη θάλασσα.

Εντυπωσιακό βίντεο

Όπως φαίνεται στα εντυπωσιακά πλάνα, πλησιάζουν διστακτικά στην άκρη, όταν ένα γενναίο νεοσσό πηδάει ξαφνικά και, αφού χτυπάει τα ανήμπορα φτερά του κατά την πτώση, προσγειώνεται στο νερό με έναν παφλασμό. Το κλιπ δείχνει τον πιγκουίνο δευτερόλεπτα αργότερα να κολυμπάει με ασφάλεια.

Ενθαρρυμένοι, άλλοι μερικοί νεοσσοί κάνουν το άλμα. Στη συνέχεια, μερικά ακόμη πριν δεκάδες πουλιά κωπηλατήσουν στη θάλασσα για πρώτη φορά.

Το βίντεο τράβηξε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Bertie Gregory, ο οποίος πέρασε δύο παγωμένους μήνες παρακολουθώντας το σμήνος των 10.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική Χερσόνησο, όταν απαθανάτισε με την κάμερα την πρωτοφανή συμπεριφορά των νεοσσών, όπως δήλωσε στο «Good Morning America».

«Ονομάζεται πτερόρροια, όταν κάνουν την πρώτη τους βουτιά. Συνήθως πηδούν από τον πάγο της θάλασσας, ο οποίος έχει ύψος 1 ή 2 μέτρα. Παρατηρούσαμε ότι αυτά τα τρένα των νεοσσών περνούσαν σε διαφορετικό σημείο», είπε στους nytimes.

«Έτσι απογείωσα το drone, το πέταξα εκεί για να δω τι συμβαίνει και συνειδητοποίησα ότι στοιβάζονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού πάγου 50 ποδιών», συνέχισε.

«Ένα-ένα άρχισαν να πηδούν από αυτόν τον παγωμένο βράχο των 50 μέτρων για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό», σημείωσε.

Πηγή: Έθνος

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments