Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΚουτσούμπας: Μας συναρπάζει η μαζικότητα των κινητοποιήσεων – Στο πανεπιστήμιο Columbia ο...

Κουτσούμπας: Μας συναρπάζει η μαζικότητα των κινητοποιήσεων – Στο πανεπιστήμιο Columbia ο γραμματέας του ΚΚΕ

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της περιοδείας του στις ΗΠΑ, επισκέφθηκε την Παρασκευή το πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, οι φοιτητές του οποίου – όπως και δεκάδων άλλων πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα – πραγματοποιούν κατάληψη ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και τη συνεργασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με το κράτος του Ισραήλ, αντιμετωπίζοντας διώξεις και καταστολή.

«Βρισκόμαστε εδώ στο Columbia, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για λευτεριά στην Παλαιστίνη, για να σταματήσει αυτός ο βάρβαρος, άδικος πόλεμος, η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Έχει μετατραπεί, στην ουσία, σε μία μεγάλη φοιτητική εξέγερση που αγκαλιάζει ήδη δεκάδες πανεπιστήμια σε όλες τις ΗΠΑ και χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται στους δρόμους αλληλέγγυοι, επίσης, στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε, «στην Ελλάδα, σήμερα, γίνεται μεγάλη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, σε συμπαράσταση στους συμφοιτητές τους εδώ στη Νέα Υόρκη, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, για να καταστείλει αυτές τις δίκαιες κινητοποιήσεις».

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των αγωνιζόμενων εργαζομένων»
«Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει αυτός ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνολικότερα, ειδικά στη Γάζα, στην Παλαιστίνη, να σταματήσει η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Για λευτεριά στην Παλαιστίνη, στα σύνορα του 1967 και όλα τα αιτήματα που βάζει η παλαιστινιακή κοινότητα, η παλαιστινιακή αρχή σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε.

Προσέθεσε ότι «βρισκόμαστε εδώ στη Νέα Υόρκη, στην καρδιά των ΗΠΑ, και βρισκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Ήδη είδαμε δημοσκοπήσεις και μετρήσεις, που δείχνουν τεράστια άνοδο στη συμπαράσταση του αμερικάνικου λαού υπέρ της Παλαιστίνης σε σχέση με πριν μερικά χρόνια, για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και βεβαίως καταγγελία της δολοφονίας που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τον εντυπωσιάζει η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε πως «είναι πολύ σημαντικό αυτό, δεν μας εκπλήσσει, μας συναρπάζει. Θεωρούμε ότι έτσι προχωράει η ιστορία, έτσι θα κατορθώσουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο και να ξεκινήσει μία άλλη κοινωνία, μια ζωή ευτυχισμένη χωρίς θανάτους αμάχων, χωρίς θανάτους παιδιών, χωρίς σφαγές συνανθρώπων μας».

Πηγή: in.gr

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments