Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΚολυδάς: Έρχονται άνεμοι τύπου Φοέν -Πού θα χτυπήσει 30άρια η θερμοκρασία την...

Κολυδάς: Έρχονται άνεμοι τύπου Φοέν -Πού θα χτυπήσει 30άρια η θερμοκρασία την Τρίτη

Αφρικανική σκόνη πάνω από την Αθήνα

Για ανέμους τύπου Φοέν έκανε λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με αφορμή τη μετεωρολογική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών.

O Θ. Κολυδάς ανέφερε ότι αύριο, Τρίτη, μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία και να ξεπεράσει μάλιστα τους 30 βαθμούς, κυρίως στην Κρήτη, ή εκεί όπου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και πάλι οι τοπικά ενισχυμένοι καταβατικοί άνεμοι τύπου Foen.

«Πολλές φορές έχουμε δει ανάλογες διαφορές ή ακόμη και μεγαλύτερες των 16°C μεταξύ της Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νοτίων Νησιωτικών περιοχών, ειδικά στις περιπτώσεις όπου επικρατούν ισχυροί καταβατικοί νότιοι άνεμοι. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε κάτι “πρωτοφανές”, όπως λ.χ. για τους σημερινούς 28 °C στο Ηράκλειο και τους 11 με 12°C στα βορειοδυτικά.

Αύριο, Τρίτη, μπορεί να πιάσουμε ακόμη και υψηλότερες τιμές (τα 30αρια) , αλλά δεν θα είναι πολλά, όπως αναφέρονται στον τύπο. Οι τιμές αυτές θα περιοριστούν κυρίως στην Κρήτη, ή εκεί όπου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και πάλι οι τοπικά ενισχυμένοι καταβατικοί άνεμοι τύπου Foen», έγραψε συγκεκριμένα ο κ Κολυδάς.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Η πρόγνωση Κολυδά για το Πάσχα

«Οι αποκλίσεις των θερμοκρασιών στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (στη στάθμη των 850 hPa, σε ύψος 1.500m από την επιφάνεια) μας δείχνουν ότι μετά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη, ο καιρός και πάλι θα ζεστάνει, οδεύοντας προς το Πάσχα. Δεν θα υπάρχουν όμως μεγάλες θερμοκρασιακές ακρότητες, όπως αυτές που βιώσαμε το προηγούμενο 15νθήμερο» είχε γράψει επίσης στην πλατφόρμα Χ ο Θοδωρής Κολυδάς την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments