Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΘεσσαλονίκη: Οι εκδηλώσεις που ετοιμάζει το Ολυμπιακό Μουσείο για την υποδοχή της...

Θεσσαλονίκη: Οι εκδηλώσεις που ετοιμάζει το Ολυμπιακό Μουσείο για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Εκδήλωση στο Ολυμπιακό μουσείο

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί την Κυριακή 21/4 στις 4 μ.μ. την Ολυμπιακή Φλόγα, σε μία από της κορυφαίες στιγμές των πλούσιων δράσεων της φετινής Ολυμπιακής χρονιάς.

Όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε το ετήσιο πλάνο εκδηλώσεων του Μουσείου «η φλόγα θα κάνει στάση στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα της αλληλένδετης σύνδεσης των Ολυμπιακών αξιών με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση», ενώ την τελετή υποδοχής της Φλόγας θα συνοδεύσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις για όλες τις ηλικίες, με κεντρικό ρόλο σε αυτό τον δημοφιλή στις νεαρές ηλικίες δημιουργό περιεχομένου PanosDent.

«Φέτος εγκαινιάσαμε την Olympic Flame Week, έναν νέο θεσμό, μία εβδομάδα δράσεων και διαδικασίας προετοιμασίας του κοινού για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας. Την Κυριακή ξεκινάμε στις 4 το απόγευμα, μέσα στο Ολυμπιακό Μουσείο», ανέφερε η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Κυριακή Ουδατζή, εξηγώντας ότι «φέτος υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή φλόγα παρουσία influencer, αναγνωρίζοντας ένα μέσο για εμάς, προκειμένου να προσεγγίσουμε τα παιδιά», καθώς «ένα μουσείο που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να συγχρονίζεται και να εναρμονίζεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, οπότε φέτος, πρώτη φορά κάνουμε την αλλαγή και ξεκινάμε δυναμικά με τον Pano Dent, που θα μας ωθήσει στο να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά».

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα κληθούν να συμβάλλουν στην σύνταξη ενός μηνύματος που, όπως διευκρίνισε η κ. Ουδατζή, θα είναι «ένα μήνυμα και στους Έλληνες αθλητές αλλά και σε όλους τους αθλητές για το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, ένα μήνυμα που θα πάρει ο λαμπαδηδρόμος από εδώ και θα το πάει στο Παρίσι με την αγάπη μας και τις ευχές μας».

Από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο Λούβρο

Ιδιαίτερα σημαντικό σταθμό στην ιστορία του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης αποτελεί και η αποστολή εκθεμάτων του που θα παρουσιαστούν στο Παρίσι, στο Μουσείο του Λούβρου στην έκθεση «Ολυμπισμός: Σύγχρονη Εφεύρεση, Αρχαία Κληρονομιά», η οποία αποτελεί μέρος του Πολιτιστικού Προγράμματος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024». Για την υλοποίηση της έκθεσης, το Ολυμπιακό Μουσείο έχει δανείσει ένα εκ των σημαντικότερων τεκμηρίων της συλλογής του, το κύπελλο της Μεσολυμπιάδας 1906 – φιλοτεχνημένο από τον Émile Gilliéron, που θα παρουσιαστεί ως βασικό έκθεμα στο Λούβρο και θα κοσμεί το εξώφυλλο του καταλόγου της έκθεσης.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα μουσείο τέτοιας δυναμικής και τέτοιας παγκόσμιας εμβέλειας μας χτυπάει την πόρτα και μας ζητάει έκθεμα. Είναι μία συγκινητική επιβράβευση της προσπάθειας και επιβεβαίωση ότι έχουμε μια μοναδική στον κόσμο ολυμπιακή συλλογική τεράστιας ιστορικής αξίας», υπογράμμισε η κ. Ουδατζή.

Εκδηλώσεις μέχρι το τέλος του έτους

Σημαντική χρονιά μετά από μία περίοδο ωρίμανσης του Ολυμπιακού Μουσείου χαρακτήρισε τη φετινή ο πρόεδρός του Χρήστος Σαραντόπουλος. Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται μετά την ολοκλήρωση της Olympic Flame Week με την τελετή υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Τον Απρίλιο συμμετοχή στην 4η “Ολυμπιακή Εβδομάδα” σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, εξ’ αποστάσεως Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της ελληνικής επικράτειας και του απόδημου ελληνισμού.
  • Τον Μάιο το 3ο “Easter Olympic Camp” , το 2ο “School Olympics & School Run” , την ημερίδα Thessaloniki “City Branding” και την επίσημη Τελετή Ανακοίνωσης Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής “Olympic Day Run” Greece.
  • Τον Ιούνιο θα διεξαχθεί το 3ο “Olympic Day Run” Ancient Olympia , σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με τη συμμετοχή μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας από 78 χώρες και των 5 ηπείρων, αλλά και το 8ο “Summer Olympic Camp”.
  • Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συλλογής και της ανάπτυξης του αρχειακού υλικού, το Μουσείο μεταφέρεται στην έδρα των Αγώνων και προετοιμάζει τις δράσεις “Olympic Legacy”.
  • Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί το 5ο “Extra Summer Olympic Camp” με έμπνευση του Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024” , καθώς και το 3ο “School Olympics & School Run”, μία Mega-event εκπαιδευτική και αθλητική Δράση για σχολικές ομάδες δημοτικών σχολείων, αλλά και ο αγώνας δρόμου 7ο “Olympic Day Run” Greece & (Half)Marathon .
  • Τον Οκτώβριο προγραμματίζεται 2ο “Olympic Day Park” & Family Run, ένα καινοτόμο φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού
  • Τον Νοέμβριο θα γίνει η Διεθνής Συνάντηση “Μουσειακός Τουρισμός” και Επίδειξη Μόδας με έμπνευση από τους Ο.Α. ‘’Παρίσι 2024’’.

Τον Δεκέμβριο θα γίνουν εκπαιδευτικές Δράσεις Ευαισθητοποίησης στην Αναπηρία & Ανάπτυξης Ενσυναίσθησης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί στις 11/12 με τα Ολυμπιακά Βραβεία ‘Olympism Awards 2024”

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments