Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΕπιδοτείται και φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες

Επιδοτείται και φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες

Μετά από έκτακτη χρηματοδότηση που τελικά αποφασίστηκε

Την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μεταξύ του Υπουργού, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ κατά τη συνάντηση έγινε και σχετική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο εντοπισμός της χρηματοδότησης της κρατικής στήριξης, και για τη φετινή χρονιά, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από τη συνάντηση αποφασίστηκε η συνδυαστική αξιοποίηση πόρων τόσο από τους διαθέσιμους πόρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και από τους πόρους του ειδικού προγράμματος αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη πως νησιά των Βορείων Σποράδων επλήγησαν σημαντικά από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023. Πρόκειται για το πρόγραμμα που διαχειρίζεται, ως προς την αξιοποίηση και κατανομή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Σε συνέχεια, λοιπόν, του εντοπισμού των πόρων που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της κρατικής στήριξης και φέτος της εν λόγω γραμμής, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δρομολογούν τις διαδικασίες ώστε ο σχετικός διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Παράλληλα, για το εν λόγω θέμα, αναφέρθηκε σήμερα – στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου – στη Βουλή και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας τη συνεργασία που έχει με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, όσον αφορά την έκτακτη χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη για τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο της στήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

The post Επιδοτείται και φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments