Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΕνημερωτική συνάντηση του Job Center Βόλου με το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ενημερωτική συνάντηση του Job Center Βόλου με το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Την Τρίτη 09/04/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Δομών του Δήμου Βόλου: Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” και το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Βόλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων, οι παρεχόμενες υπηρεσίες με έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό

αλλά και η διερεύνηση του τρόπου μελλοντικής συνεργασίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου ( Λαχανά & Λήμνου 5, Παλαιά Βόλου). Το Job Center εκπροσώπησαν τα στελέχη: Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός), Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια), Γεώργιος-Σταύρος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος), ενώ το Κοινωνικό Φροντιστήριο εκπροσώπησε ο υφιστάμενος Πρόεδρος αυτού και Φιλόλογος κος Θάνος Γεωργαντζής.

Αρχικά, ο Κος Γεωργαντζής μας ενημέρωσε τα κάτωθι όσον αφορά τη δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου:

Το Φροντιστήριο λειτουργεί από το 2014 και απαρτίζεται από καθηγητές/καθηγήτριες εθελοντές/εθελόντριες (οι οποίοι καλούνται κάθε χρόνο εκ νέου)
Τη δεδομένη στιγμή καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες συνολικά 17 μαθητών/μαθητριών από τις 3 τάξεις του Λυκείου (τόσο του Γενικού όσο και του Επαγγελματικού ΕΠΑΛ), με δυναμικό 11 εθελοντών καθηγητών.
Η επιλογή των μαθητών πραγματοποιείται έπειτα από διερεύνηση των εισοδηματικών κριτηρίων της οικογένειας.
Η διεξαγωγή των μαθημάτων πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, με απογευματινό ωράριο (16:00-21:00) με τον/την κάθε καθηγητή/καθηγήτρια να καλύπτει τουλάχιστον 1 διδακτική ώρα.
Από την άλλη μεριά ,τα στελέχη του Job Center παρουσίασαν τη βασική φιλοσοφία της Δομής, τη μέχρι τώρα διαδρομή της, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους εξυπηρετούμενους και το προφίλ των ωφελούμενων. Συγχρόνως, συμφωνήθηκε η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη δυνατότητα του τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού/κλίσεων και δεξιοτήτων από το Job Center. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και των δύο φορέων ειναι δωρέαν προς τα πιο κοινωνικοοικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά της πόλης.

Τέλος, δόθηκε επικαιροποιημένο πληροφοριακό υλικό για τις υπηρεσίες του Job Center Βόλου.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments