Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΕκδήλωση στη Σκιάθο με ομιλητή τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα

Εκδήλωση στη Σκιάθο με ομιλητή τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα

O Δήμος Σκιάθου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον διακεκριμένο Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι με θέμα “ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ “.

Μετά από πρόταση του Δήμου Σκιάθου υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, με σκοπό την εκπόνηση εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου με τίτλο «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Οργάνωση για τη Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών στο Δήμο Σκιάθου».
Στόχος της Προγραμματικής είναι η εκτίμηση και ανάλυση φυσικών και συνοδών κινδύνων, οι οποίοι είναι δυνατό να εμφανισθούν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, η ανάλυση και αποτύπωση πολεοδομικών και χωροταξικών στοιχείων τα οποία έχουν σχέση με τους κινδύνους, ο εντοπισμός και υπολογισμός πιθανοτήτων να σημειωθούν αρνητικές επιπτώσεις, καθώς και το μέγεθος των συνεπειών για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Δήμου με την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την αποτελεσματική άμεση αντίδραση του Δήμου και οι εξειδικευμένες ενημερώσεις σε στελέχη και προσωπικό του Δήμου, ειδικές ομάδες πληθυσμού και στο γενικό πληθυσμό.

Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, την τελευταία 25ετία, έχει γυρίσει τον πλανήτη σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές του. Όταν εγκέλαδος, τσουνάμι, ηφαίστειο ή οποιοδήποτε καταστροφικό φαινόμενο αφήσει το αποτύπωμά του σε κάποια γωνιά της γης, μέσα σε μερικές ώρες ο Ευθύμιος Λέκκας θα είναι εκεί. Έχει ξεχωρίσει για το έργο του, την προσφορά του και τις αξίες του στον τομέα της κλιματικής κρίσης, διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών παγκοσμίως.

The post Εκδήλωση στη Σκιάθο με ομιλητή τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments