Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΕίδος πολυτελείας το γάλα: Σχεδόν διπλάσια τιμή σε σχέση με την Ευρώπη...

Είδος πολυτελείας το γάλα: Σχεδόν διπλάσια τιμή σε σχέση με την Ευρώπη – «Κλείδωσαν» τα καλάθια Πάσχα και νονού

Πατάει γκάζι και πάλι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής, τρόφιμα, ένδυση και υγεία γίνονται το μεγάλο αγκάθι για τους Έλληνες. Μάλιστα για το μήνα Μάρτιο ο πληθωρισμός κλείδωσε στο 3,2 % από 2,9% που ήταν αντίστοιχα τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός τροφίμων έτρεξε με ρυθμό 5,3% από 6,7% τον προηγούμενο μήνα παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν μικρή επιβράδυνση στον πληθωρισμό τροφίμων μετά τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Χρυσάφι» το γάλα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι Έλληνες πληρώνουν το γάλα ακριβότερα από όλους τους Ευρωπαίους, καθώς η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση μετά την Εσθονία. Η υψηλότερη τιμή που καταγράφεται είναι 2,29 ευρώ το λίτρο.

Ενδεικτικά, στην Πορτογαλία το γάλα πωλείται 1,01 το λίτρο, στη Γερμανία 1,02 και Ισπανία 1,08 σε αντίθεση με την Ελλάδα που η τιμή του αγγίζει τα 1,79 ευρώ το λίτρο.

Tι λένε οι κτηνοτρόφοι
Οι κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι η καλύτερη στιγμή για το πρόβειο γάλα ήτανε πέρυσι όπου έδιναν την τιμή 1,65 ευρώ το λίτρο φέτος έχει πέσει στο ενάμιση ευρώ.

«Από εμάς το γάλα φεύγει 1 ευρώ και το πουλάνε 2,5-3 ευρώ αν συνεχίσουν όμως έτσι δεν βγαίνω πια», δήλωσε κτηνοτρόφος στην κάμερα του OPEN.

Συνάδελφός του τόνισε παράλληλα ότι «η φέτα πρέπει να περάσουν τρεις μήνες για να ωριμάσει η τιμή έπρεπε να έχει φτηνύνει αν κάνετε μία βόλτα στα σουπερμάρκετ η τιμή έχει ακριβύνει».

Στις 24 Απριλίου το Καλάθι του Πάσχα
Σημειώνεται ότι και φέτος η πρωτοβουλία για το καλάθι του Πάσχα θα έρθει στις 24 Απριλίου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» και το καλάθι του νονού.

Το πασχαλινό καλάθι θα περιέχει τα εξής προϊόντα:

Αρνί
Κατσίκι
Σοκολατένια αβγά
Τσουρέκι
Το καλάθι του νονού θα περιέχει:

Πασχαλινές λαμπάδες
Παιχνίδια
Επιτραπέζια, παζλ
Παιχνίδια με κούκλες
Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας
Τηλεκατευθυνόμενα οχήματα

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments