Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣ«Δώρο θεού» για 47χρονο Βολιώτη – Η τρίτη μεταμόσχευση νεφρού στη Μαγνησία...

«Δώρο θεού» για 47χρονο Βολιώτη – Η τρίτη μεταμόσχευση νεφρού στη Μαγνησία για φέτος

Το πολυπόθητο μόσχευμα έλαβε προχθές στον Ευαγγελισμό της Αθήνας ένας 47χρονος νεφροπαθής από τον Βόλο ο οποίος για οκτώ χρόνια ταλαιπωρούταν με την αιμοκάθαρση. Το «δώρο Θεού» προήλθε από ένα νεαρό άνδρα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας και είχε διαπιστωθεί ο εγκεφαλικός του θάνατος, με αποτέλεσμα οι συγγενείς του να προβούν στην σημαντική πράξη της δωρεάς οργάνων.
Ήταν η τρίτη μεταμόσχευση νεφρού που πραγματοποιείται στη Μαγνησία μέσα στο 2024 και δείχνει ότι η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει καλά δίνοντας ελπίδες στους 65 περίπου νεφροπαθείς του νομού που βρίσκονται στη λίστα αναμονής.
Ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος δήλωσε πως «ο 47χρονος επαγγελματίας για οκτώ χρόνια υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και βρισκόταν σε λίστα αναμονής. Είχε ειδοποιηθεί μάλιστα και πριν καιρό για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ωστόσο η δεύτερη φορά που επικοινώνησαν μαζί του από τον Ευαγγελισμό ήταν και η τυχερή. Η μεταμόσχευση του νεφρού πραγματοποιήθηκε προχθές και μετά από επικοινωνία που είχαμε με την σύζυγό του, η εξέλιξη της υγείας του είναι ικανοποιητική. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και μακάρι το 2024 να έχουμε και άλλες μεταμοσχεύσεις. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συγγενείς του νεαρού άνδρα για την απόφαση της δωρεάς των οργάνων που έλαβαν».
Στη Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού, οι δύο από πτωματικούς δότες και η τρίτη από ζώντα δότη και πιο συγκεκριμένα από άνδρα σε σύζυγο. Η πρώτη μεταμόσχευση από πτωματικό δότη αφορούσε μια 47χρονη που για πάνω από δέκα χρόνια ταλαιπωρούταν με την αιμοκάθαρση.
Τα τελευταία χρόνια στη Μαγνησία έχουν αυξηθεί οι ζώντες δότες, καθώς σύζυγοι, αλλά και μητέρες δίνουν τον ένα από τους δύο νεφρούς είτε στους συζύγους τους είτε στα παιδιά τους για να προχωρήσουν τις ζωές τους απαλλαγμένοι από την ταλαιπωρία της αιμοκάθαρσης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments