Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΔωρεά 309 βιβλίων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου

Δωρεά 309 βιβλίων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου

Αποδέκτης σημαντικής δωρεάς 309 νέων εκδόσεων νεοελληνικής πεζογραφίας και ποίησης έγινε η Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου που στεγάζεται στο κτήριο Σπίρερ από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) μέσω του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Future Library στο οποίο συμμετέχει.
Με κεντρικό σύνθημα «Περισσότερα βιβλία, περισσότεροι αναγνώστες» για 12η συνεχή χρονιά το Future Library σε συνεργασία με το ΚΙΚΠΕ υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση των Δημοσίων και Δημοτικών βιβλιοθηκών.
Η Κεντρική βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου (Μικρασιατών 81) συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, από όλη την Ελλάδα των οποίων οι συλλογές, θα εμπλουτιστούν με 6.200 βιβλία επιλεγμένων εκδοτών συνολικά.
Η δωρεά εντάσσεται στη δράση «Εμπλουτισμός Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών για το 2023» που υλοποιείται από το Future Library με οικονομική στήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) και η διαδικασία ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2024. Από την έναρξη της δράσης, το 2012, έχουν ενισχυθεί 76 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες του Δικτύου του Future Library με περισσότερες από 50.000 νέες αξιόλογες εκδόσεις.

Με αφορμή την παραπάνω δωρεά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μουσείων κα Έλενα Αντωνοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη δωρεά του ΚΙΚΠΕ μέσω του Future Library και αισθανόμαστε τυχεροί που οι βιβλιοθήκες μας περιλαμβάνονται ανάμεσα στις 20 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες που θα εμπλουτίσουν τις συλλογές τους μέσω αυτής της δωρεάς.
Το βιβλίο, παρά τον ανταγωνισμό τον οποίο υφίσταται, παραμένει βασική πηγή γνώσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας
Καλούμε το κοινό του Βόλου που διακρίνεται για την φιλαναγνωσία του να επισκεφτεί την Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου για να γνωρίσει από κοντά τα νέα αποκτήματα τα οποία σύντομα θα είναι διαθέσιμα προς χρήση»

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βόλου (Μικρασιατών 81, κτήριο Σπίρερ) θα λειτουργήσει έκθεση για το κοινό με τα βιβλία της δωρεάς (ώρες λειτουργίας: 8 π.μ -3 μ.μ. και απόγευμα 5 μ.μ.-8 μ.μμ)

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments