Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΒόλος: Πλήγμα στα έσοδα ταξί από ακυρώσεις κρουαζιερόπλοιων – Στάση εργασίας...

Βόλος: Πλήγμα στα έσοδα ταξί από ακυρώσεις κρουαζιερόπλοιων – Στάση εργασίας το Σάββατο με την έλευση του Κ. Χατζηδάκη

Στάση εργασίας για το απόγευμα του Σαββάτου προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ταξί στον Βόλο, ώστε να εκφράσουν την αντίδρασή τους με την έλευση του υπουργού Οικονομικών στον Βόλο κ. Κωστή Χατζηδάκη και την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου που τους φέρνει σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση.
Οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται στα «κάγκελα» με το νέο φορολογικό νόμο τονίζοντας πως τα μπιλετάκια που θα κληθούν να πληρώσουν, κυμαίνονται μεταξύ 2.500-3.000 ευρώ.
Γι’ αυτό και η έλευση του κ. Χατζηδάκη στον Βόλο το Σάββατο το βράδυ που θα μιλήσει σε εκδήλωση, τούς δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν την δυσφορία τους.
Σε πρώτη φάση θα κάνουν στάση εργασίας το απόγευμα του Σαββάτου και θα συγκεντρωθούν με τα ταξί τους στην πιάτσα του σιδηροδρομικού σταθμού, ώστε στη συνέχεια να μεταβούν στο παρακείμενο ξενοδοχείο που θα μιλήσει ο υπουργός. Μια άλλη μορφή διαμαρτυρίας που εξετάζεται, είναι να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία με τα οχήματά τους γύρω από το ξενοδοχείο την ώρα που θα μιλά ο υπουργός.
Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί κ. Δημήτρης Φιλίππου τόνισε πως
«Υπάρχει μεγάλη αντίδραση στους ιδιοκτήτες ταξί, γιατί θα κληθούν με τον νέο φορολογικό νόμο να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, μεταξύ 2.500-3.000 ευρώ, τη στιγμή που έχουν υποστεί καθίζηση τζίρου από τις πλημμύρες και οι οικονομικές επιπτώσεις από την μειωμένη επιβατικότητα είναι μεγάλες. Η κυβέρνηση εξισώνει τους ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα, που ο τουρισμός είναι στα ύψη και υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση. Γι’ αυτό και έχουμε ζητήσει να υπάρξει εξαίρεση της περιοχής από τον νόμο».
Οι ακυρώσεις ελεύσεων κρουαζιερόπλοιων πλήττουν τα έσοδα των ταξί. Αύριο επρόκειτο να έρθει στο λιμάνι ένα κρουαζιερόπλοιο με 4000 επιβάτες, αλλά λόγω των φερτών υλών που υπάρχουν στον βυθό, δεν είναι δυνατή η άφιξή του. Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο υπό ομαλές συνθήκες θα «έδενε» στο λιμάνι 17 φορές.
Οι ιδιοκτήτες ταξί υπολογίζουν ότι κάθε φορά που θα ερχόταν το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, θα άφηνε 20.000 ευρώ τζίρο στα ταξί.
«Μόνο 50 ήταν τα δρομολόγια που θα έκαναν τα ταξί στα Μετέωρα» τόνισε ο κ. Φιλίππου και πρόσθεσε πως πολλοί άλλοι τουρίστες επιβιβάζονται σε ταξί για να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης, σε Πορταριά, Μακρινίτσα και παραλιακά μέρη. Το πλήγμα είναι μεγάλο. Αν υπολογιστούν οι απώλειες των τζίρων συνολικά από τη μη έλευση του μεγάλου αυτού κρουαζιερόπλοιου, τότε το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 230.000 ευρώ. Γι’ αυτό τονίζουμε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει η βυθοκόρηση στο λιμάνι».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments