Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΒόλος:Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτων που θα στεγάσουν σχολικές μονάδες

Βόλος:Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτων που θα στεγάσουν σχολικές μονάδες

Τη διενέργεια δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτων με σκοπό τη στέγαση σχολικών μονάδων θα εγκρίνει στη σημερινή της συνεδρίαση, στις 2 το μεσημέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Ειδικότερα θα εγκριθεί η δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου, 2ο Νηπιαγωγείο Αισωνίας – Διμηνίου , 15ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, 8ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας ,11ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 12ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 15ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 21ο Νηπιαγωγείο Βόλoυ, 22ο Νηπιαγωγείου Βόλου, 31ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 33ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 10ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας και 1ο Ειδικό Δημοτικό Ν. Ιωνίας «ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ».
Σύμφωνα με το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης-Απασχόλησης Πολιτισμού, στον Δήμο Βόλου υπάρχει ανάγκη για μίσθωση των ακινήτων, στα οποία θα στεγαστούν οι προαναφερόμενες σχολικές μονάδες, οι μισθώσεις των οποίων κρίνονται επιβεβλημένες λόγω της λήξης των μισθωτηρίων και των αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κτίρια του Δήμου Βόλου για να στεγαστούν αυτές, σύμφωνα με τα χωροταξικά όρια κάθε σχολικής μονάδας, ώστε όλοι οι εγγραφέντες μαθητές να συνεχίσουν την ομαλή κι απρόσκοπτη φοίτησή τους.
Επίσης, για τις όμορες σχολικές μονάδες που στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια και βρίσκονται στη οδό Τέρμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία, υπάρχει επιβεβλημένη ανάγκη για επιπλέον αίθουσες, καθώς δεν καλύπτονται όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Συγκεκριμένα:
-Για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, τα οκτώ τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικές ανάγκες του είναι αυξημένες και απαιτούνται άλλες επτά αίθουσες, που σήμερα καλύπτονται από το κτίριο που μισθώνει ο Δήμος Βόλου και ανήκει στην Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού και το μισθωτήριο έχει λήξει.
-Για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Βόλου «ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» από το σχολικό έτος 2023-2024 οι εκπαιδευτικές ανάγκες του είναι αυξημένες και απαιτούνται άλλες τρεις αίθουσες.
-Για το 8ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικές ανάγκες του είναι αυξημένες και απαιτείται μία μεγάλη αίθουσα εμβαδού 60 τ.μ. και τουαλέτες, χώροι που σήμερα καλύπτονται από το κτίριο που ανήκει στην Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.
Σημειώνεται ότι τα ακίνητα που θα βρεθούν για τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται στην οδό Τέρμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία πρέπει να είναι όμορα, να συνορεύουν με τα σχολεία και να είναι άμεσα προσβάσιμα από τους μαθητές.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments