Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΒόλος:Έληξε πρόωρα η εκδρομή λόγω εντοπισμού μαχαιριού

Βόλος:Έληξε πρόωρα η εκδρομή λόγω εντοπισμού μαχαιριού

Μια μέρα νωρίτερα σε σχέση με την προγραμματισμένη ημερομηνία επέστρεψε από τη σχολική εκδρομή γυμνάσιο του πολεοδομικού συγκροτήματος, επειδή στο σάκο ενός μαθητή βρέθηκε μαχαίρι. Το σχολείο επιχείρησε να διαχειριστεί παιδαγωγικά το ζήτημα και το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, καθώς δεν υπήρχε κάποια πρόθεση από τον μαθητή.
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής ενός Γυμνασίου στα Γιάννενα, ένας μαθητής πήρε μαζί του το σάκο του πατέρα του. Ο σάκος αυτός περιείχε και ένα μαχαίρι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πατέρας φέρεται να είναι περιηγητής και να το χρησιμοποιεί. Καθαρίστρια του ξενοδοχείου εντόπισε το μαχαίρι που ήταν τοποθετημένο σε ένα σημείο του δωματίου και ειδοποίησε τη διεύθυνση του σχολείου η οποία και αποφάσισε να ολοκληρωθεί η εκδρομή νωρίτερα από το προγραμματισμένο και να επιστρέψει το σχολείο στον Βόλο. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να γίνει παιδαγωγική διαχείριση του ζητήματος από το σχολείο και τη Διεύθυνση. Υπήρξε επικοινωνία με τον γονέα του μαθητή και το μαθητή και διαπιστώθηκε πως δεν υποκρυπτόταν κάποια πρόθεση, επομένως το ζήτημα είναι λήξαν».
Στο μεταξύ στην κανονικότητα προσπαθούν να επανέλθουν τα σχολεία της Μαγνησίας, όπου καταγράφηκαν περιστατικά ενδοσχολικού εκφοβισμού. Στο ΕΠΑΛ, όπου προχθές μαθητή ενός ΓΕΛ εισέβαλε και κτύπησε μαθητή του σχολείου, ο έφηβος που δέχτηκε τη βίαιη επίθεση μετέβη χθες στο σχολείο. Από την πλευρά του ο μαθητής που φέρεται να κτύπησε τον μαθητή του ΕΠΑΛ, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας μετέβη χθες στο ΓΕΛ για να παρακολουθήσει το μάθημα.
Την ίδια στιγμή στο Γυμνάσιο που καταγγέλθηκε από πατέρα παρενόχληση του 15χρονου γιου του από άλλους μαθητές σε σχολική εκδρομή, χθες το θύμα μετέβη στο σχολείο, όπου δέχτηκε την πρώτη φροντίδα από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Όπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης, η προσπάθεια είναι πλέον να επιστρέψει κανονικά στη φοίτηση ο 15χρονος. Επίσης χθες οι δύο από τους τρεις φερόμενους ως θύτες δεν γύρισαν στο σχολείο, κάτι που αναμένεται να πράξουν σήμερα.

φωτό αρχείου

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments