Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΒιωματικό σεμινάριο για την ψυχική ανθεκτικότητα το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου

Βιωματικό σεμινάριο για την ψυχική ανθεκτικότητα το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου βιωματικό σεμινάριο με θέμα την Ψυχική Ανθεκτικότητα. Το Σεμινάριο συνδιοργανώθηκε με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» με τις εξαιρετικές Μαίρη Μπακατσέλου, ψυχολόγο και Γιούλη Πετροπούλου, κοινωνιολόγο.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να αναδειχτεί η σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας ως μιας δυναμικής διαδικασίας που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε και να ανακάμπτουμε από τις προκλήσεις της ζωής ή τις απρόβλεπτες αλλαγές στο εργασιακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Όπως τονίστηκε από τις εισηγήτριες η ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες με ανθεκτικότητα γίνεται καθοριστικός παράγοντας για τη συνολική μας ευημερία.

Η ψυχική ανθεκτικότητα δεν είναι μόνο το να αντέχεις τις δυσκολίες. Έχει να κάνει με το να ανακάμψεις πιο δυνατά, να μάθεις από τις εμπειρίες και να προσαρμοστείς θετικά στην αλλαγή.

Μέσα από βιωματικές τεχνικές οι συμμετέχοντες προσέγγισαν τις στρατηγικές και τα εργαλεία τα οποία θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν τη ψυχική τους ανθεκτικότητα, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις καθημερινές προκλήσεις και να επανακάμπτουν δυναμικά.

Στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας και κοινών δράσεων που αναπτύσσουμε με τα όμορα εσπερινά σχολεία, στο βιωματικό εργαστήριο συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου.

The post Βιωματικό σεμινάριο για την ψυχική ανθεκτικότητα το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments