Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΒανδαλισμοί στο 1ο Δημοτικό Αγριάς από εξωσχολικούς

Βανδαλισμοί στο 1ο Δημοτικό Αγριάς από εξωσχολικούς

Σε βανδαλισμούς προέβησαν το βράδυ της Κυριακής εξωσχολικοί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Αγριάς αχρηστεύοντας παιδαγωγικό υλικό των μαθητών, σπάζοντας καρέκλες και βρωμίζοντας το σημείο με αποτσίγαρα και μπουκάλια.
Οι κινήσεις των περίπου δέκα εξωσχολικών καταγράφηκαν από τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο, ορισμένοι εκ των οποίων εντοπίστηκαν και οι οποίοι χθες μετέβησαν στο Δημοτικό για να ζητήσουν συγγνώμη από τη διευθύντρια.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που εξωσχολικοί βανδαλίζουν τον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγριάς. «Εκτιμούμε πως έχουν γίνει έξι με επτά περιστατικά βανδαλισμού» τόνισε η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Αγριάς κ. Ζωή Γεροστάθη και πρόσθεσε πως «πέρυσι μας είχαν κλέψει τον καυστήρα, ενώ το καλοκαίρι μαζεύονταν το βράδυ και έβαζαν ακόμη και φωτιές. Φέτος αμέσως μόλις ανοίξαμε μετά τις πλημμύρες, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλες τις κλειδαριές, γιατί κάποιοι πήγαν και έβαλαν ξυλάκια και τις κατέστησαν μη λειτουργικές».
Αναφερόμενη στο προ ολίγων ημερών περιστατικό, τόνισε πως μεταβήκαμε το πρωί στο σχολείο και διαπιστώσαμε πως αύλειος χώρος είχε γεμίσει από αποτσίγαρα κάτι που ήταν και επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά, για να τα πιάσουν στα χέρια τους. Επίσης οι εξωσχολικοί είχαν πετάξει όλο σχεδόν το υλικό των παιδιών με ζωγραφιές και αφίσες των μαθητών που κρατούσαν στα γραφεία τους οι δάσκαλοι. Το σχολείο μας επειδή έχει περιορισμένο χώρο, διατηρούμε και κάποια γραφεία εκπαιδευτικών σε χώρο εκτός σχολείο. Οι εξωσχολικοί λοιπόν πέταξαν το υλικό στο δάπεδο, ενώ έσπασαν και δύο καρέκλες. Ήταν μια απογοητευτική εικόνα».
Η διευθύντρια πρόσθεσε πως από τις κάμερες που υπάρχουν στο σχολείο καταγράφηκαν οι εξωσχολικοί. Μάλιστα κάποιοι από τα δέκα άτομα που συμμετείχαν στους βανδαλισμούς, που εντοπίστηκαν, ήρθαν στο γραφείο μου χθες και ζήτησαν συγγνώμη για τις ζημιές που προκάλεσαν».
Η ίδια συμπλήρωσε πως οι εξωσχολικοί εμφανίζονται στο σχολείο μετά τις 9 το βράδυ, γι’ αυτό και έχει ζητηθεί από την αστυνομία να αυξηθούν οι περιπολίες.
Μάλιστα για τα περιστατικά βανδαλισμού η διευθύντρια έχιε προβεί δύο φορές σε αναφορές στην αστυνομία.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments