Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΑπελευθερώθηκε… κατά λάθος ναρκέμπορος που σχεδίαζε να δολοφονήσει τη διάδοχο του ολλανδικού...

Απελευθερώθηκε… κατά λάθος ναρκέμπορος που σχεδίαζε να δολοφονήσει τη διάδοχο του ολλανδικού θρόνου

Μια υπόθεση «δικαστικού μπερδέματος» έκανε άνω- κάτω όχι μόνο την Ισπανία, αλλά και την Ολλανδία και σήμανε και συναγερμό στις ευρωπαικές αρχές, όπως αναφέρει το Politico.

H κυβέρνηση της Μαδρίτης απελευθέρωσε κατά λάθος έναν βαρόνο ναρκωτικών που σχεδίαζε να δολοφονήσει τη διάδοχο του ολλανδικού θρόνου και τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε. Πρόκειται για τον αρχηγό του καρτέλ «Mocro Maffia» Καρίμ Μπουγιάκριτσαν o οποίος συνελήφθη στη Μαρμπέγια τον περασμένο Ιανουάριο, στη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μόλις έμαθαν για τη σύλληψή του οι ολλανδικές αρχές, υπέβαλαν αίτημα έκδοσης στο Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας, ζητώντας από την Μαδρίτη την έκδοση του αρχηγού της συμμορίας έτσι ώστε, επιστρέφοντας στην Ολλανδία, θα αντιμετώπιζε κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Οι ολλανδικές αρχές, όπως επισημαίνει το Politico, άσκησαν έφεση, καταθέτοντας ένα νέο, επείγον αίτημα, τονίζοντας ότι το αφεντικό του καρτέλ ήταν ένας από τους πιο επικίνδυνους στη λίστα των καταζητούμενων εγκληματιών της Ιντερπόλ.

Καταζητούνταν για τον ρόλο του σε πόλεμο ναρκωτικών στην Ευρώπη, που διήρκεσε δέκα χρόνια, όπου έχασαν την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Μαρόκο.

Το Εθνικό Δικαστήριο της Μαδρίτης έδωσε εντολή για την έκδοση του διαβόητου ναρκέμπορου στην πατρίδα του. Ωστόσο, το Επαρχιακό Δικαστήριο στη Μάλαγα, το οποίο έχει δικαιοδοσία στην περιοχή όπου συνελήφθη ο Μπουγιάκριτσαν, αρνήθηκε να εκτελέσει το σχετικό αίτημα με το επιχείρημα ότι ο βασιλιάς των ναρκωτικών έπρεπε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος στην Ισπανία προτού εκδοθεί σε άλλη χώρα.

Το ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο «Cadena SER» αποκάλυψε σήμερα ότι, αν και το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποδέχθηκε την ολλανδική προσφυγή, αμέλησε να εκδώσει ένταλμα κράτησης που θα εξασφάλιζε ότι ο Μπουγιαχριτσάν θα παρέμενε πίσω από τα κάγκελα μέχρι να πραγματοποιηθεί η έκδοση.

Όταν η υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ήρθε για πρώτη ακρόαση στο επαρχιακό δικαστήριο της Μάλαγα τον περασμένο μήνα, ο προεδρεύων δικαστής συμφώνησε να αφήσει ελεύθερο τον αρχηγό της συμμορίας με εγγύηση 50 χιλιάδες ευρώ. Για τον πάμπλουτο Μπουγιάκρισαν, που διαθέτει τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα σε όλο τον κόσμο, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει τα χρήματα της εγγύησης και κατά συνέπεια, μόλις αφέθηκε ελεύθερος, εξαφανίστηκε από την πόλη. Έκτοτε οι αρχές δεν τον έχουν εντοπίσει.

Σημειώνεται ότι, το 2022, η Ολλανδή πριγκίπισσα Αμαλία αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το συγκρότημα της φοιτητικής της εστίας και να επιστρέψει στο βασιλικό παλάτι, αφού η αστυνομία απέκτησε αξιόπιστα στοιχεία που έδειχναν ότι ο Μπουγιάκρισαν σχεδίαζε είτε να απαγάγει είτε να δολοφονήσει τον διάδοχο του θρόνου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments